Kledij
Vorige

1 van 81

Volgende

Hoe casual gekleed kun je gaan werken?

casual
Geen zin om je elke dag uit te dossen om naar het werk te gaan? Wel, je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de casual look. Maar hoe ver mag je daarin gaan? Sneakers, joggingbroeken en sweaters zijn vandaag enorm populair, maar zijn ze ook geschikt voor op de werkvloer?

Heb je twee kleerkasten? Eentje voor het werk, en eentje voor je vrije tijd? Het is niet makkelijk om broeken, bloesjes en schoenen te vinden die je zowel op het werk als op in je vrije tijd kunt dragen. En toch is het niet onmogelijk.

Je hoeft wellicht niet per se in een kokerrok, een strak overhemd of een klassiek pak naar het werk. Integendeel. Het kan ook casual. Het enige waar je echt goed op moet letten, is dat je kleding niet te oud is. Een trui met gaten of te vuile schoenen geven al snel de indruk dat het je niet interesseert hoe je erbij loopt. En zeker op het werk, wil je dat natuurlijk vermijden.

Vertel een verhaal

Het maakt dus helemaal niets uit of iets wel of niet in de mode is, vooral de staat van het kledingstuk is belangrijk. En vooral: draag iets wat echt bij je past. Een kledingstuk vertelt een verhaal. Hou je daar dus aan vast.

Het feit is dat we de laatste jaren enorm vercasuald zijn. Maar dat wil niet zeggen dat de kokerrok en het traditionele pak voorgoed verdwijnen. Sterker nog: ze maken een comeback, maar in een heel andere vorm. Het geijkte zwarte jasje maakt plaats voor eentje met een print of in een felle kleur. En niet met een hemd eronder, maar een simpele sweater.

Sportief, maar classy

Tegenwoordig kun je dus perfect sportiever naar het werk, maar met een classy touch. Een mooi voorbeeld daarvan is de palazzobroek. Hoog in de taille, wijde pijpen. Heel erg comfortabel, en tegelijk erg stijlvol.

Kleding wordt net iets gesofisticeerder. De traditionele kantooroutfit bestaat uit fijnere stoffen en is een tikkeltje formeler. Allesbehalve conservatief dus! En vergeet natuurlijk ook de schoenen niet. Laat je pumps thuis en trek een leuk laarsje aan, of een sneaker. Zo zie je maar dat je met verschillende kledingstukken een outfit samenstelt voor zowel op het werk, als in je vrije tijd.

(dt/em) - Bron: Metro Nederland 

18 juli 2016
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook