Kledij Vorige

1 van 76

Volgende

Waarom je best een t-shirt draagt op je werk

Strak in het pak naar het werk? Geen goed idee! Volgens Duitse wetenschappers is het helemaal niet zo gezond om een das te dragen. Dus voortaan ga je best gewoon in een T-shirt naar het werk.

22 augustus 2018

Delen

Mannen in kostuum? Het is niet alleen sexy maar ook heel stijlvol. Niet alleen voor een trouwfeest, een galabal of een sollicitatiegesprek, maar ook voor op kantoor. Ja, zelfs op snikhete dagen wurmen onze mannelijke collega’s zich in een maatpak, alleen al voor de looks.

Maar volgens Duitse wetenschappers is dat geen goed idee. Zeker niet wanneer je je outfit afwerkt met een klassieke das. Uit onderzoek blijkt immers dat het dragen van een das helemaal niet zo gezond is.

Verminderde bloedtoevoer

De wetenschappers onderzochten in totaal dertig mannen, die elk verschillend gekleed naar het werk gingen. De een in een maatpak, de ander in een simpele jeans en een fris T-shirt. En de resultaten zijn opvallend: de mannen die regelmatig een das droegen, hadden een verminderde bloedtoevoer naar de hersenen van maar liefst 7,5%.

Hierdoor kan de cognitieve functie ernstig verstoord raken. Dat is het deel van de hersenen dat informatie opneemt en verwerkt. Een belangrijke functie dus, die iedereen nodig heeft om z’n job goed te kunnen uitvoeren.

Casual outfits

Een ander recent onderzoek, dat gepubliceerd werd in het wetenschappelijke magazine Stringer, toonde dan weer aan dat het dragen van een das een verhoogde druk legt op de ogen.

Onderzoeken die in het voordeel van CEO’s Mark Zuckerberg en wijlen Steve Jobs spelen. Hun werknemers lopen al jaren rond in casual outfits.

Dus als je baas je ooit vraagt om een das te dragen, heb je nu een wel heel goed excuus om voor één keer tegen hem of haar in te gaan.

(dt/em) - Bron: Zita  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?