Het loon van...
Vorige

1 van 783

Volgende

Het loon van een zorgkundige in een bejaardentehuis: 1.485 euro netto

We vroegen Christoph Claessens (28) uit Antwerpen hoeveel hij verdient …
Christoph Claessens Christoph Claessens (28), Antwerpen
  • Beroep: zorgkundige in een bejaardentehuis
  • Privé: gehuwd
  • Brutoloon: 2.306,64 euro
  • Nettoloon: 1.484,97 euro
  • Extra’s: maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering

Wat doe je voor job?

Ik werk nu bijna 6 jaar als zorgkundige, op dit moment in een bejaardentehuis van het Zorgbedrijf Antwerpen. Er verblijven hier ongeveer 100 residenten. Ik heb het altijd al fijn gevonden om andere mensen te helpen: je krijgt er zoveel voldoening en dankbaarheid voor in de plaats. Soms zijn het wel zware dagen, we werken aan een strak schema om rond te komen. Er is sowieso te weinig zorgkundig personeel en de zorg voor de ouderen neemt uiteraard toe met de leeftijd. Toch doe ik het ontzettend graag.

Wat vind je van je inkomen?

Eerlijk? Ik vind dat ik toch te weinig verdien voor wat ik presteer. Dat zal zowat elke zorgkundige kunnen beamen. De sociale sector zeker? Ik werk fulltime in een ploegensysteem, met vroeges, lates en nachtdienst. Maar ik ben nog jong. (lacht) Voor mij zijn die onregelmatige uren dus geen probleem.

Wat is je grootste kost?

Vrij recent heb ik met m’n vriendin een nieuwbouwappartement gekocht. De lening gaat dus met een groot deel van onze centen lopen. We zijn ook aan het schilderen en kopen binnenkort nieuwe meubels. Jaja, we trouwen half mei ...

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Goh, dat is geen gemakkelijke vraag ... Dure auto’s, zeg je? Die koop ik inderdaad niet en ik ga ook niet elke week shoppen. Wel koop ik steeds kwaliteit. Dat vind ik belangrijk. Aan duur uit eten gaan geef ik ook geen geld, dan ga ik liever een keertje meer voor minder geld.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Euh, ik ga graag op reis. Ja, dat heb ik altijd al gedaan. Zo heb ik intussen al bijna de helft van de wereld gezien. Maar dat was vroeger toen ik nog single was. Binnenkort ga ik trouwen en kan ik m’n centen wel voor iets anders gebruiken.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Dan betaal ik direct m’n hele lening af. Een ander deel schenk ik weg aan een goed doel. Ik heb al lang een kindje van SOS Kinderdorpen waarvoor ik 30 euro per maand afdraag. Ja, die organisatie kan dat wel gebruiken. En alles wat er dan overschiet, zet ik op mijn bankrekening.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

16 juli 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte