Het loon van...
Vorige

1 van 758

Volgende

Het loon van een zorgkundige: 830 euro netto (deeltijds)

2 januari 2012
We vroegen Marjolijn Van Beek (44) uit Antwerpen hoeveel zij verdient ...
Marjolijn Van Beek (44) uit Antwerpen, zorgkundige
  • Naam: Marjolijn Van Beek
  • Leeftijd: 44
  • Woonplaats: Antwerpen
  • Beroep: zorgkundige (deeltijds)
  • Nettoloon: ongeveer 830 euro
  • Voordelen: maaltijdcheques, ziekteverzekering
  • Sparen per maand: nee

Ik werk deeltijds als verzorgende bij dementerende bejaarden. Het verschil tussen mijn job en die van een verpleegster is dat ik de patiënten wel zorg verleen, en bijvoorbeeld medicijnen toedien, maar ik stel geen verpleegkundige handelingen zoals het geven van spuitjes of speciale verzorgingen. Ik werk deeltijds, dus verdien ik niet zo veel, maar mijn echtgenoot spaart voor ons beiden.

‘Mijn echtgenoot spaart voor ons beiden’

We huren een huis voor 720 euro per maand. Daarnaast betalen we de school en het onderhoud van de dochter van mijn man, die in Engeland woont en in het laatste jaar van het middelbaar zit. Onze uitgaven voor kleren vallen wel mee, en de boodschappen ook. Ik hou het wel niet zo bij, maar ik denk dat we gemiddeld zo’n 100 euro per week uitgeven voor ons twee, zonder de grote boodschappen.

Geregeld gaan we naar klassieke concerten. Soms is dat wat minder, soms ook tien concerten op een week. We gaan ook dikwijls uit eten, gemiddeld zo’n vier keer per maand. Verder lees ik graag, vooral fictie. Ik denk dat ik per maand voor zo’n 60 euro aan boeken koop. Sporten doe ik niet meer, buiten de fiets nemen om me te verplaatsen. Ik heb een zware lichamelijke job, daarmee beweeg ik al genoeg.

Onze vakanties bestaan vooral uit citytrips, zo’n twee keer per jaar. Dit jaar hebben we wel een langere reis gedaan, een rondreis door Portugal van veertien dagen. Dat is echt een uitzondering, want ik ga liever vaker en korter op reis. In het weekend gaan we niet zo vaak weg. Ik werk al één weekend op de twee, en in het ander weekend blijven we liever rustig thuis om wat uit te blazen.

(bvdb)

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook