Het loon van...
Vorige

1 van 870

Volgende
Volgend artikel:

Hoeveel verdien je als (meertalige) bediende?

Het loon van een vestigingsmanager bij JINC België: 3.355 euro bruto

Margot Delleman
We vroegen aan Margot Delleman (33) hoeveel zij verdient en wat haar job als vestigingsmanager bij JINC België precies inhoudt.

Margot Delleman (33)

  • Beroep: vestigingsmanager Antwerpen en Mechelen bij JINC België
  • Studies: bachelor Film & Literatuurwetenschap, master Interculturele Communicatie
  • Privésituatie: alleenstaand
  • Bruto maandloon: 3.355 euro bruto
  • Netto maandloon: 2.292 euro netto
  • Extralegale voordelen: fietsvergoeding, maaltijdcheques, thuiswerkvergoeding, dertiende maand met een flex income plan (pensioensparen, leasefiets en/of extra vakantiedagen), hospitalisatieverzekering en laptop

Wat doe je als job?

“Ik werk voor JINC, een vzw die kwetsbare jongeren op weg helpt richting een goede start op de arbeidsmarkt. JINC heeft vestigingen in België en Nederland. We focussen op kinderen van 8 tot 18 jaar en doen dat in samenwerking met scholen en bedrijven. Een rijke omgeving met hoogopgeleide ouders en een sterk netwerk is helaas niet voor ieder kind een vanzelfsprekendheid. Daarom brengt JINC kwetsbare kinderen en jongeren in aanraking met het werkveld, zodat ze kunnen ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Vervolgens kunnen ze kiezen welke schoolrichting bij hen past.”

“Mijn taak is om onze projecten te overzien en de projectmedewerkers te ondersteunen in hun werk. Ook naar bedrijven toe regel ik veel communicatie, met als doel zoveel mogelijk waardevolle samenwerkingen aan te gaan. Bedrijven kunnen ons financieel steunen, maar ze kunnen zich ook opgeven voor onze projecten: Digitale Vaardigheden, Bliksemstage, Carrière Coach en Sollicitatietraining. Zo dragen we samen bij aan de kansengelijkheid van kinderen.”

Zelf aan de slag als vestigingsmanager? Bekijk de openstaande vacatures en... go for happy!

“Op 30 mei 2024 organiseren we trouwens ons jaarlijkse evenement: JINC Baas van Morgen. Dat is een dag waarop leerlingen op de stoel van een CEO of politicus mogen plaatsnemen en hun stem laten horen binnen het bedrijf. Dat geeft veel zelfvertrouwen aan het kind én brengt de CEO in aanraking met de werknemers van de toekomst.”

Hoe ben je in deze sector terechtgekomen?

“Ik ben een Nederlandse, maar woon nu al ruim vijf jaar in België. Voorheen heb ik ook in Engeland gewerkt. Tijdens mijn masterstage in Sheffield (Engeland) kwam ik in aanraking met Nederlands voor anderstaligen. Dat vond ik heel tof. Mijn stagebegeleider kende een vakgroep in Roemenië, waar ze toevallig iemand zochten om Nederlands te onderwijzen. Daar heb ik toen gesolliciteerd. Uiteindelijk ben ik er drie jaar gebleven.”

“Na die periode ging ik voor een Belgische vzw werken die zich richtte op ontwikkeling op de werkvloer. En daarna kwam ik bij JINC België terecht. Zo ben ik eigenlijk altijd bezig geweest met leren, ontwikkelen en organiseren, met steeds een stukje onderwijssector erbij.”

Doe je je job graag?

“JINC België groeit in snel tempo, dus ik heb genoeg werk. We ambiëren om binnen vijf jaar in elke Vlaamse provincie aanwezig te zijn. Ik vind het echt heel leuk om te doen, niet alleen vanwege het ontwikkelen en organiseren, maar ook vanwege de contacten die ik leg met scholen, professionals en bedrijven. De samenwerking tussen mij en mijn collega’s is heel fijn. Het geeft veel voldoening om te zien welke impact onze projecten op de leerlingen hebben.”

Gelukkig met wat je verdient?

Wat vind je van je loon?

“Ik ben er heel tevreden over. Met wat ik nu krijg, kan ik alles doen wat ik wil en tegelijkertijd nog wat sparen. Ook de extralegale voordelen zijn een prettige aanvulling.”

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

“Voor mij is het loon van ondergeschikt belang. Je hebt natuurlijk geld nodig om te overleven, maar de inhoud van mijn job vind ik veel belangrijker. Dus als iemand me nu een bak geld zou aanbieden om naar een commercieel bedrijf over te stappen, zou ik weigeren.”

Hoeveel uren werk je per week?

“Ik werk fulltime, met een 38-urencontract. Daarnaast werk ik elke week een uur extra om ADV-dagen op te bouwen.”

Check: Kan jouw werkgever je extra vakantiedagen geven?

Spaar je?

“Ik spaar een beetje. Sowieso elke maand 100 euro en alles wat overblijft op het einde van de maand. Natuurlijk zijn er maanden dat het wat minder goed lukt, bijvoorbeeld als ik een vakantie boek of naar de autokeuring moet.”

Denk je aan je pensioen?

“Ik denk er weleens over na, maar ben er nog niet over uit wat ik wil. Ik doe niet aan pensioensparen, juist omdat ik in verschillende landen gewerkt heb en het systeem overal weer anders is. Ik huur mijn appartement, maar sommige mensen zeggen dat ik beter investeer in de aankoop van een woning. Het is lastig om de juiste keuzes te maken. Een huis kopen voelt heel vast, heel blijvend. Het is misschien een goede investering, maar ook een bindende factor.”

Wat is je grootste kost?

“De huur van mijn appartement kost het meeste. Daarna komen de vaste lasten – elektriciteit, water, gas – en dan de auto. Daarnaast heb ik een aantal abonnementen lopen, zoals de fitness.”

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

“Materiële zaken doen mij niet zo veel. Ik vind kleding kopen op zich wel leuk, maar het moet niet van bepaalde merken zijn. Mijn auto is een doodgewone Renault Clio. Die werkt, daar ga ik verder niet veel aan uitgeven. Als ik een appartement zou kopen, dan is dat een bewuste investering op lange termijn, dus dan zou ik wel opletten dat ik waar voor mijn geld krijg. Verder geef ik mijn geld liever uit aan vakanties. Ik vind het heerlijk om mij in een nieuw land, nieuwe omgeving en nieuwe cultuur te begeven.”

Extra: 5 tips om te kunnen sparen én genieten

Waar geef je met plezier geld aan uit?

“Ik ben een fervente sporter, maar echt veel geld geef ik er niet aan uit, aangezien ik vaak fiets en wandel. Ik heb wel ooit een koersfiets gekocht, dus dat kostte wel wat. En ik hou van fotografie. Mijn twee camera’s en de lenzen die erbij horen hebben ook hun prijskaartje gehad. Maar in principe zijn dat allemaal eenmalige investeringen.”

Wat zou je doen als je de lotto won?

“Misschien toch voor een huis gaan. Maar dat is zeker niet het belangrijkste. Ik zou leuke dingen met mijn vrienden en familie willen doen én veel geld uitgeven aan mensen die het meer nodig hebben dan ik. Toen ik na de middelbare school drie maanden vrijwilligerswerk deed in Tanzania, zag ik hoe armoede mensen kan raken. In Roemenië was dat ook zo. In mijn werk voor JINC zie ik dat je een groot verschil kan maken als je tijd, energie en middelen steekt in de levens van de meest kwetsbaren. Daar zou ik graag mee verdergaan.”

Ontdek: Blijf jij werken wanneer je de lotto hebt gewonnen?

(ZINNIG)

Wil je zelf graag (anoniem) getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

27 mei 2024
Anderen bekeken ook