Het loon van...
Vorige

1 van 783

Volgende

Het loon van een tandarts: 55.000 euro netto per jaar

We vroegen Frank Serneels (49) uit Aarschot hoeveel hij verdient…
Tandarts Frank Serneels Frank Serneels (49), Aarschot
  • Beroep: tandarts
  • Privé: gehuwd, drie volwassen kinderen
  • Brutoloon: ongeveer 90.000 euro per jaar, inclusief extralegale voordelen zoals een auto, gsm, internet en laptop
  • Nettoloon: ongeveer 55.000 euro per jaar

Wat doe je van werk?

Ik werk sinds 1985 als tandarts. Na mijn postgraduaat in Amerika heb ik hier een centrum voor mond- en tandheelkunde opgericht. In 2005 heb ik nog een postgraduaat economie gevolgd, omdat ik mezelf veeleer zie als tandarts-ondernemer.

Waarom werk je in groepsverband?

Er zijn heel wat voordelen: cliënten vragen bij tandzorg ook omkadering, en dat kan je niet zo goed bieden als tandarts alleen. In een groepspraktijk moet je zelf minder organiseren en krijg je meer ruimte om te werken. Daarnaast deel je de investeringen. En ten derde specialiseren tandartsen zich steeds meer, en in een groepspraktijk kan je multidisciplinair samenwerken.

Verdienen tandartsen goed?

De op zelfstandige basis werkende tandartsen in een groepspraktijk worden verloond op basis van 40 à 50 procent van hun persoonlijke gerealiseerde omzet, wat al snel kan oplopen tot 6.000 tot 10.000 euro bruto per maand.

Wat is je grootste kost?

De personeelskosten zijn het hoogst, zowel voor zelfstandige tandartsen als voor het assisterend en administratief personeel in onze praktijk in Aarschot en in Hasselt, waar ik medevennoot ben. Daarnaast zijn er ook de onkosten en investeringen in apparatuur en instrumenten, en tandtechnische kosten voor protheses en dergelijke.

Wat is je grote droom?

Ik ben altijd een innoverend denkend tandarts geweest, die iets wenst te doen voor en met het beroep. Mee zijn met de nieuwste dentaaltechnologie, bijvoorbeeld intra-orale scanning in plaats van de traditionele afdruknames met pasta’s bij het vervaardigen van kroon- en brugwerk. De uitdaging is het huidige praktijkopzet uit te bouwen tot een CMT-netwerk van praktijken over heel Vlaanderen, dat aan de top staat op dentaal-technisch gebied en service aan de patiënt en dat door de schaalvergroting betaalbaar is voor iedereen.

(bvdb)

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

19 juli 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook