Het loon van...
Vorige

1 van 787

Volgende

Het loon van een secretaresse: 1.280 euro netto

We vroegen Greet Lauvrijs (53) uit Aarschot hoeveel zij verdient ...
Greet Lauvrijs uit Aarschot, secretaresse Greet Lauvrijs (53), Aarschot
  • Beroep: secretaresse
  • Nettoloon: 1.280 euro
  • Extra’s: gratis treinabonnement

Wat vind je van je inkomen?

Ik werk deeltijds en het is geen toploon, maar ik ken mensen die met minder moeten rondkomen. Bovendien werkt mijn man ook zodat we de kosten kunnen delen.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Ik werk al 25 jaar bij de KULeuven en ben er best tevreden. Bovendien heb ik niet meer de leeftijd om nog veel andere horizonten te gaan verkennen.

Spaar je?

Ik probeer dat naargelang de uitgaven van de maand of de lopende projecten. Zo ligt er iets opzij voor grote aankopen zoals een nieuwe keuken, dingen waarvoor ik niet zou willen lenen.

Wat is je grootste kost?

Voeding neemt een grote hap uit ons budget. Voor de rest geef ik voornamelijk geld uit aan wat ik 'persoonlijk onderhoud' zal noemen: kleding en aanverwanten.

Bespaar je op bepaalde zaken?

Niet echt. Soms kijk ik wel uit naar iets goedkopere kleren en ik zal niet altijd de duurste merken kopen, maar anderzijds mag het toch ook wel iets kosten. Als je wat meer betaalt, gaat het dikwijls ook langer mee.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan benzine geef ik niet graag geld. Je hebt dat wel nodig, maar het is veeleer een noodzakelijk kwaad dan een leuke uitgave. Dure vakanties zijn ook niet aan mij besteed. Meestal gaan we op reis tijdens het laagseizoen of kiezen we een last minute, maar dan wel in een hotel van een hogere categorie.

(bvdb) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

16 juli 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook