Het loon van...
Vorige

1 van 787

Volgende

Het loon van een restauranteigenaar: 2.500 euro netto

We vroegen Johan Gilbert (38) uit Leuven hoeveel hij verdient ...
Johan Gilbert, eigenaar van restaurant De Blauwe Maan in Leuven Johan Gilbert (38), Leuven
  • Beroep: restauranteigenaar
  • Nettoloon: 2.500 euro
  • Extra's: geen

Wat doe je voor job?

Ik ben eigenaar van het restaurant De Blauwe Maan in Leuven. Dat betekent dat ik kook, de coördinatie in de zaak verzorg, tot zelfs schilderijen ophang. We hebben drie mensen in dienst, waarvan één voltijds.

Doe je je job graag?

Ik doe mijn werk doodgraag. Maar na zoveel jaar wordt het af en toe wel eens zwaar. Mijn mensen in de zaal kloppen al 45 à 50 uur per week. Ik ben er elke dag 3 uur vroeger dan hen en blijf dikwijls later. Ik tel mijn uren niet, want dan zou ik me afvragen waar ik mee bezig ben. Met de crisis merk je ook dat mensen minder snel op restaurant gaan. Ik gebruik nu minder dure grondstoffen en probeer zo de schotels goedkoper aan te bieden.

Wat vind je van je inkomen?

Mijn vrouw Kristie heeft de helft van de aandelen in de zaak, maar ontvangt momenteel geen loon. De 2.500 euro dient dus om ons hele gezin te onderhouden. Vijf jaar geleden hebben we het pand van ons restaurant gekocht. Sinds dan hebben we ook inkomsten uit de verhuur van de studentenkamers boven het restaurant.

Wat is je grootste kost?

Het afbetalen van het huis waarin we wonen, de gas en de elektriciteit.

Spaar je?

De laatste drie jaar steken we spaarcenten in onze zaak. Om het lage pensioen van een zelfstandige te compenseren doe ik ook aan pensioensparen.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Een restaurant hebben is een heel sociaal beroep, maar heel asociaal voor je eigen leven. Ik maak er tegenwoordig een punt van om ook ons aan onszelf te denken: zo zijn we naar Madonna en Prince geweest. We genieten er ook van om zelf eens bediend te worden op restaurant. We willen onze kinderen Liv en Finn echt het genot van tafelen bijbrengen. We gaan ook veel naar Planckendael, ik wil onze kinderen een zo leuk mogelijke tijd bezorgen.

Waar droom je van?

We zouden graag aan het restaurant een winkeltje maken met klaargemaakte schotels, goede wijnen, lekkere olijfolie enzo. Mensen kunnen dan thuis gastronomisch eten en de wijn kopen aan de helft van de prijs van op de kaart.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

16 juli 2012
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook