Vorige

1 van 744

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een customer service medewerker: 2.724 euro bruto

Het loon van een postbode: 1.300 euro netto

16 juli 2012
We vroegen Carine Van de Voorde (48) uit Opdorp hoeveel zij verdient …
Carine Van de Voorde (48), Opdorp
  • Beroep: postbode
  • Nettoloon: 1.300 euro (viervijfde)
  • Extra: maaltijdcheques

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben tevreden. Als ik wil, kan ik altijd voltijds gaan werken. Nu werk ik viervijfde, waardoor mijn loon wel een klein beetje varieert afhankelijk van het aantal dagen ik per maand werk.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Zeker niet voor een bureaujob. Ik doe mijn werk graag. Het sociaal contact en de vrijheid vind ik heel plezant. Ik ben al 20 jaar postbode, de babbel met de mensen zou ik niet kunnen missen

Spaar je?

We sparen zo’n 250 à 500 euro per maand. Zo kunnen we eens op reis gaan naar Egypte of Turkije. Of binnen enkele jaren een nieuwe auto kopen.

Wat is je grootste kost?

De lening voor ons huis. En twee pubers in huis is ook niet goedkoop. Met ons vieren op reis gaan, kost al snel een hoop geld.

Let je meer op je centen door de crisis?

Ik zal al eens sneller een kortingsbon uitscheuren of kleren gaan kopen tijdens de solden. Maar we eten geen boterham minder.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan luxe, zoals dure parfums of design. En ook zeker niet aan een handtas van Delvaux, in een gewone winkel vind je even mooie sjakossen.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Een weekend met ons gezin naar de Ardennen, de zee of Center Parcs. Gaan eten met mijn man vind ik ook heel plezant. Voor speciale gelegenheden zoals een verjaardag kiezen we wel eens een duurder restaurant.

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16933 andere jobs