Het loon van...
Vorige

1 van 781

Volgende

Het loon van een kantoorverantwoordelijke in een reisbureau: 1.650 euro netto

We vroegen aan Sarah Badreddine (29) uit Hoevenen hoeveel zij verdient …
Sarah Badreddine (29), Hoevenen Sarah Badreddine (29), Hoevenen
  • Beroep: Kantoorhoofd Reizen Spillemaeckers
  • Privé: Getrouwd
  • Brutoloon: 2.250 euro
  • Nettoloon: 1.650 euro
  • Extra's: maaltijdcheques en korting op persoonlijke reizen

Wat doe je voor job?

Ik ben kantoorverantwoordelijke van Reizen Spillemaeckers in Hoboken. In september werk ik er vier jaar. Het is een eenmanskantoor, dus zit ik daar alleen. Ik verkoop niet enkel reizen maar ook verzekeringen, huurwagens enzovoort. Naast de verkoop houd ik me ook nog bezig met het afhandelen van eventuele klachten en verzekeringsdossiers.

Doe je je job graag?

Ik doe mijn job heel graag. Inmiddels zit ik al tien jaar in de sector en ik leer nog dagelijks bij. De reisbrochures veranderen jaarlijks en er komen regelmatig nieuwe bestemmingen bij. Dat houdt de job erg boeiend. Bovendien wijzigt het boekingssysteem wel eens waardoor extra opleiding nodig is. Nog een troef is het contact met de klanten. Het is heerlijk als er een klant het kantoor binnenstapt en zegt dat ie naar de zon wilt. Het is dan een uitdaging om door middel van een gesprek de juiste bestemming en hotels voor te stellen.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk 6 dagen per week. Op donderdag en zaterdag werk ik halve dagen, zondag is mijn rustdag. Per jaar heb ik 24 verlofdagen. Dat is eigenlijk een beetje te weinig, want ik reis zelf ook erg graag.

Ben je tevreden over je salaris?

Het mag altijd ietsjes meer zijn. Mijn echtgenoot en ik hebben onlangs een huis gekocht en we verwachten ons eerste kindje. Toch mag ik niet klagen en ben ik behoorlijk tevreden over mijn loon. De omzet is de afgelopen twee jaar met bijna een kwart gestegen, dus ik denk dat ik mijn job ook goed doe. Het enige minpuntje is de afstand. Tussen Hoevenen en Hoboken heb je vaak last van file, maar ook dat went.

Waar gaat het merendeel van je loon naar toe?

De hypotheek is een grote slokop. Maar er is gelukkig nog voldoende ruimte voor leuke dingen zoals reizen, etentjes of een bezoekje aan een kuuroord. Bovendien sparen we maandelijks nog een mooi bedrag.

Hoe ga je met de crisis om?

We hebben gelukkig weinig last van de crisis. Mijn man werkt in de petroleumsector en verdient niet slecht. Onze hobby is reizen en daar geven we behoorlijk wat geld aan uit. Gelukkig krijg ik speciale kortingen waardoor de tarieven erg goed meevallen.

Waar kun je echt geen geld aan geven?

Dure kleding, excentrieke wagens, kunst, tablets en smartphones.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Nog meer reizen! Maar ik zou mijn winst ook delen met vrienden en liefdadigheidsinstellingen. Mijn echtgenoot zou waarschijnlijk zijn droomwagen kopen. En als er dan nog wat overschiet, zoeken we misschien wel een ruimer huis met iets meer luxe.

(em) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

11 februari 2016
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook