Het loon van...
Vorige

1 van 784

Volgende

Het loon van een magazijnverantwoordelijke in een kringwinkel: 1.200 euro netto

We vroegen André Tomaschitz (48) uit Linden hoeveel hij verdient ...
André Tomaschitz André Tomaschitz (48), Linden
  • Beroep: arbeider en magazijnverantwoordelijke bij De Kringwinkel SPIT in Heverlee
  • Privé: ongehuwd, 2 kinderen
  • Bruto maandloon: 1.500 euro
  • Netto maandloon: 1.200 euro
  • Extra’s: maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, aanvullende verzekering en korting op aankopen bij De Kringwinkel SPIT.

Wat doe je voor job?

Ik ben verantwoordelijk voor het ‘doorstroommagazijn’ van de kringwinkel. Hier komen alle meubels en grote elektrische toestellen terecht die verkocht zijn, maar nog moeten opgehaald of aan huis geleverd worden. Indien nodig demonteren wij meubels vooraleer ze doorstromen. Daarnaast beantwoord ik ook vragen van klanten.

Doe je je job graag?

Ja, heel graag! Ik sta volledig achter het concept van het hergebruiken van goederen. Nog voor ik hier zo’n 3 jaar geleden aan de slag ging, had ik thuis trouwens mijn eigen soort kringwinkel: een opslagruimte waar vrienden af en toe goederen achterlieten die anderen maanden later kwamen halen. De Kringwinkel SPIT heeft in 2012 zo’n 3,5 miljoen kilo ‘afval’ verwerkt (verkocht of gesorteerd als afval).

Bovendien doet mijn werkgever aan sociale tewerkstelling. In de winkels in Leuven en Wespelaar werken langdurig werklozen, mensen met een autonome werkstraf, mensen uit arbeidszorg of binnen het WerkErvaringsProject (WEP) ... In totaal gaat het om 230 mensen.

Wat ik leuk vind aan mijn job zelf is dat ik in contact kom met mensen van erg uiteenlopende nationaliteiten, zowel klanten als collega’s. Ik kan van iedere cultuur of religie wel iets leren.

Wat vind je van je inkomen?

Ik kom ermee toe. Ik heb gelukkig geen huur of lening (af) te betalen. De enige kosten die ik heb, zijn leefkosten en kosten voor het onderhoud van het huis.

Spaar je?

Neen. Maar mijn huis is mijn spaarpot.

Wat is je grootste kost?

Het onderhoud van mijn huis en mijn motor. Een wagen heb ik niet.

Let je meer op je centen door de crisis?

Neen, ik let altijd al op mijn centen.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan luxegoederen zoals een iPhone, bijvoorbeeld.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan mijn motor, gitaren en aan muziekapparatuur. In mijn vrije tijd ben ik namelijk dj en draai ik het liefst psychedelic trance.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Ik zou een kasteel kopen waar ik enerzijds muziekevenementen zou organiseren en dat ik anderzijds zou verhuren voor feesten. Ik zou ook een organisatie met een goed doel opstarten, ten voordele van kinderen. En ik zou een paar maanden rondtrekken in Nepal. Maar eigenlijk kom ik niets tekort en ben ik perfect gelukkig met wat ik heb.

(mr) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via online@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

17 juni 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook