Het loon van...
Vorige

1 van 784

Volgende

Het loon van een hotelmedewerkster: 1.450 euro netto

We vroegen Lara Missiaen (24) uit Gent hoeveel zij verdient ...
Lara Missiaen, shift-leader NH Gent Belfort Lara Missiaen (24), Gent
  • Beroep: hotelmedewerkster
  • Nettoloon: 1.450 euro
  • Extra: hospitalisatieverzekering, pensioenplan, verjaardagscadeau, korting op maaltijden en hotelovernachtingen.

Wat doe je voor job?

Ik heb net promotie gemaakt. Vroeger werkte ik aan de receptie en sinds kort ben ik Revenu manager. Een nieuwe job die ik nog voor een stuk zelf moet invullen. Voor NH Gent Belfort ga ik een strategie ontwikkelen voor het bepalen van de prijzen van de hotelkamers.

Wou je altijd al in de hotelsector werken?

Na mijn studies hotelmanagement heb ik bewust voor NH Hoteles gekozen omwille van de servicegerichtheid. Bijna drie jaar geleden ben ik hier met een vervangingscontract begonnen aan de receptie. Daarna ben ik doorgegroeid naar shift-leader, de assistente van de receptieverantwoordelijke. En nu dus naar Revenu coördinator.

Doe je je nieuwe job graag?

De receptie heeft zijn charme, maar na drie jaar was ik toe aan iets nieuws. Deze promotie kwam op het ideale moment. Het is iets volledig anders en ik moet me nog volledig inwerken. Ik kijk er naar uit om veel bij te leren en meer verantwoordelijkheid op te nemen. We worden hierin goed begeleid: de NH University biedt veel opleidingsmogelijkheden.

Wat vind je van je inkomen?

Het loonpakket is redelijk goed in evenwicht. Ik heb een mooi loon voor mijn leeftijd. Nu ik Revenu coördinator ben, hoef ik ook geen weekends meer te doen zoals vroeger aan de receptie. Bovendien zijn de extralegale voordelen niet mis. Het is heel praktisch dat we op het werk goedkoop en lekker kunnen eten. Ik moet weinig boodschappen doen, dat scheelt een hoop onkosten. Bovendien kunnen we in onze 350 hotels over de hele wereld voor 35 euro overnachten, ook mijn familie krijgt een speciale prijs.

Spaar je?

Ja, voor mijn reis naar de VS. Ik ga drie weken rondtrekken met een vriendin. We gaan vijf dagen naar New York, vijf dagen naar Detroit en acht dagen naar Florida. Het is de eerste keer dat ik zo’n grote reis maak, tot nu toe heb ik jaarlijks altijd verschillende kleine reizen gedaan.

Wat is je grootste kost?

De 350 euro huur voor mijn studio. Ik vind Gent een fantastische stad en woon vlakbij het station.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Uit eten gaan met vrienden vind ik fantastisch. Ik wil genieten en profiteren van het leven. Materiële zaken vind ik niet belangrijk.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

6 februari 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook