Het loon van...
Vorige

1 van 870

Volgende
Volgend artikel:

Hoeveel verdien je als (meertalige) bediende?

Het loon van een gerechtsjournalist: 1.550 euro netto

We vroegen Chris Verhaeghe (24) uit Halle hoeveel hij verdient ...
Gerechtsjournalist Chris Verhaeghe (24), Halle
  • Beroep: gerechtsjournalist
  • Privé: samenwonend
  • Brutoloon: 2.450 euro
  • Nettoloon: 1.550 euro
  • Extra's: kilometervergoeding, gsm, laptop, fototoestel, eindejaarspremie

Wat doe je voor job?

Ik ben journalist voor het nieuwsagentschap Persinfo, en werk als gerechtscorrespondent voor de VRT nieuwsdienst. Dagelijks volg ik allerhande processen in het Brusselse justitiepaleis en gerechtelijke onderzoeken via het parket. Het is belangrijk om een netwerk van advocaten en magistraten uit te bouwen om op de hoogte te blijven van nieuwe onderzoeken en rechtszaken. Een nacht per week ben ik stand-by om uit te rukken naar ongevallen, branden, schietpartijen en andere criminele feiten. Daarnaast heb ik maandelijks ook één weekenddienst.

Doe je je job graag?

Ja, ik wou van kindsbeen af altijd al journalist worden. Al mijn studies stonden ook in het teken van mijn beroepskeuze. Ik studeerde journalistiek in de Erasmus Hogeschool, een bijzonder verrijkende en interessante opleiding die mij lanceerde. Mijn stageplaats werd uiteindelijk mijn werkgever.

Wat vind je van je inkomen?

Ik mag niet klagen. Zeker niet als je weet dat het merendeel van de journalisten die ik ken freelancen. Op het einde van de maand heb ik altijd mijn loon, terwijl zij het in de komkommertijd wat moeilijker hebben. Van Persinfo krijg ik professioneel materiaal, dus de kosten voor gsm en laptop blijven mij ook bespaard.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Niet voor het geld, maar mocht ik het ooit beu worden, dan zou ik kiezen voor een job met regelmatigere uren en een welomlijnd takenpakket.

Wat is je grootste kost?

De huur en de dagelijkse kosten. Mijn verloofde en ik hebben een gezamenlijk maandelijks budget van om en bij de 1.300 euro. De rest sparen we. Al hebben we elk nog een eigen rekening voor persoonlijke uitgaven.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Een goed diner op restaurant met mijn verloofde. Ik kan echt genieten van een lekker menu met aangepaste wijnen. We gaan maandelijks eten en proberen af en toe eens een nieuw restaurant uit. Bij kwaliteitsvolle ingrediënten om thuis te koken, kijk ik ook niet naar de prijs. Op dat vlak ben ik bourgondisch ingesteld.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Als ik de grote pot win, bouw ik een sportzaal voor mijn basketbalclub «The Tigers Halle» waar ik jeugdtrainer en speler ben. Op de eerste plaats komt natuurlijk een mooi huis met een groot stuk grond, want mijn verloofde rijdt paard.

(mr)  

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

6 augustus 2012
Anderen bekeken ook