Het loon van...
Vorige

1 van 868

Volgende
Volgend artikel:

Hoeveel verdien je in de gezondheidszorg?

Het loon van een docent volwassenenonderwijs CVO VSPW: 2.500 euro netto

We vroegen Dirk Vos (54) uit Nazareth wat hij doet, hoeveel hij verdient en wat hem motiveert.
Dirk Vos (54) uit Nazareth
  • Beroep: Leraar in het volwassenenonderwijs
  • Studies: Bachelor orthopedagogie en specifieke lerarenopleiding
  • Privé: Getrouwd, 3 kinderen, 2 pluskinderen (niet fiscaal ten laste)
  • Netto maandloon: 2.500 euro
  • Bruto maandloon: 4.300 euro
  • Extra’s: Voldoening, maar ook vakantiegeld en eindejaarstoelage aan ambtenarenstatuut (lager dan in privésector), geen extralegale voordelen

Wat doe je als job?

Ik geef les in een opleiding voor mensen die een diploma jeugd- en gehandicaptenonderwijs willen halen. Ik begeleid mensen die zich willen omscholen en help hen om een diploma te halen waarmee ze in 80% van de gevallen een job vinden.

Zelf ben ik 12 jaar opvoeder geweest en langzaam het onderwijs ingerold, omdat ik mensen beginnen coachen ben. Daardoor heb ik besloten om een bijkomende lerarenopleiding te doen. Ondertussen kan ik al 24 jaar mijn eigen ervaring doorgeven aan nieuwe mensen.

Doe je je job graag?

Absoluut. Je moet dat graag doen om dat te blijven doen. Het geeft wel voldoening om mensen die geen diploma hebben of die door een evolutie in de arbeidsmarkt zonder werk vallen, te zien groeien. Op 2,5 jaar zie je hen evolueren en een volledig nieuw beroep leren, waar ze ook nog eens mee aan de slag kunnen.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Nee, ik heb een tijdje een job gedaan op het Kinderrechtencommissariaat. Daar had ik inderdaad een hoger loon, maar uiteindelijk ben ik daar toch weggegaan.

Wat verdien je precies?

2.500 euro netto en voldoening. Je krijgt er ook heel wat respect voor terug. Ik moet er wel bijzeggen dat het startloon lager ligt, eerder rond de 1.700 euro netto. Een 13de maand hebben we niet. Dus de eindejaarspremie en het vakantiegeld liggen lager dan in de privé. Belangrijk om te vermelden, zodat er geen vertekend beeld ontstaat over het hoge nettoloon.

Wat vind je van je loon?

Ik vind dat goed. Ik vind dat ik goed verdien. Goed verdienen en een job doen die je graag doet… en natuurlijk andere voordelen zoals vakantieperiodes. Je kan die vakanties niet zelf kiezen, maar je hebt wel een aangenaam verlof.

Hoeveel uren per week werk je?

Ik werk voltijds. Ik ben 22 uur actief met studenten bezig, dagelijks ben ik ook nog een tweetal uren thuis bezig met lesvoorbereidingen en dergelijke.

Wat is je grootste kost?

Afbetaling woning.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Kleren.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan voetbal. Ik ga vaak kijken en ben een supporter van AA Gent.

Wat zou je doen als je de lotto won? Waar droom je van?

Waarschijnlijk verder blijven werken. Ik zou ook wel investeren in een tweede verblijf in Frankrijk ofzo. Wat ik ook al bedacht heb, is een fonds oprichten voor jonge artiesten. Theater en muziek. Ik speel zelf theater en ik merk dat het voor jonge artiesten moeilijk is om door te breken. Een soort stimulatiefonds om jong talent aan te moedigen.

(sjv) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

19 februari 2018
Anderen bekeken ook