Het loon van...
Vorige

1 van 787

Volgende

Het loon van een trainer en loopbaanbegeleider: 1.730 euro netto

We vroegen aan Jürgen Braeckevelt (40) uit Aalter hoeveel hij verdient …
Jürgen Braeckevelt Jürgen Braeckevelt (40), Aalter
  • Beroep: Trainer en loopbaanbegeleider bij Alexander Calder Arbeidsintegratie
  • Privé: Samenwonend, 4 kinderen
  • Bruto maandloon: 2.700 euro
  • Netto maandloon: 1.720 euro
  • Extra’s: kilometervergoeding, 13de maand, 12 adv-dagen, ecocheques

Wat doe je voor job?

Sinds een anderhalf jaar werk ik bij Alexander Calder, een Nederlands bedrijf dat, als partner van VDAB, loopbaanbegeleiding aanbieden en trajectbegeleiding naar werk voor werkzoekenden. Ik begeleid werkzoekenden intensief en ik train hen in de zoektocht naar werk. Dat gaat dan bijvoorbeeld over solliciteren, een cv opstellen en motivatie, maar ook over 'empowerment' (kernkwaliteiten, sterktes/zwaktes, zelfinzicht en -kennis).

Mijn uitdaging is om mensen bewust te maken van wat ze wel kunnen. Mensen die er niet meer in geloven, terug vertrouwen en energie geven.

Doe je je job graag?

Absoluut. Ik heb het gevoel dat ik echt iets kan betekenen. Mensen bloeien in de begeleiding echt open en maken serieuze vorderingen. Elke avond kom ik moe thuis, maar tevreden moe. Ik ben geen geitenwollensokken wereldverbeteraar, maar elke dag wezenlijk bijdragen doet me toch iets.

Wat vind je van je inkomen?

Ik vind het een correct loon, hoewel het altijd meer mag zijn. We zijn beperkt door vaste barema’s en het gebrek aan extralegale voordelen is wat jammer.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk 40 uur per week, wat wordt gecompenseerd met 12 adv-dagen op jaarbasis. Ik start mijn werkdag om half 9. Ik doe voorbereidingen, maak kopieën, en drink een kopje koffie natuurlijk.

Elke dag begeleid en train ik twee groepen, één in de voormiddag en één in de namiddag. De dag is dus snel om. Tussendoor probeer ik nog wat administratie te doen, en regelmatig geef ik ook individuele begeleiding. In de praktijk zit ik dus vaak over de 40 uur.

Spaar je?

Neen, wanneer onze woning is afbetaald, binnen twee jaar, is er terug ruimte om te sparen.

Wat is je grootse kost?

De twee grootste kosten zijn de afbetaling van mijn woning en de kosten voor de kinderen (school, kledij, hobby’s ...).

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Ik kan niet echt iets bedenken, behalve kledij.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik reis graag samen met mijn kinderen. Meestal is dat een dichtbij-vakantie en blijven we toch wel in Europa. Daarnaast geef ik zonder twijfel graag plezier uit aan mijn kinderen en hun hobby’s. Die zijn in hun ontwikkeling zeer belangrijk.

Verder ga ik graag naar optredens. Omdat mijn muziekgenre (Gothic, Dark Wave …) niet echt mainstream is, vallen de prijzen voor optredens en cd’s best wel mee.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou ten eerste een groot stuk aan de kant zetten voor de kinderen. Daarnaast een paar verbouwingen den de grote tuin die ik heb wat 'pimpen'. Er zou zeker een grote ruimte komen met daarin een professionele muziekinstallatie. Ik blijf sowieso werken. Thuis op een berg geld zitten is niets voor mij. (lacht)

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

10 oktober 2014
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook