Het loon van...
Vorige

1 van 783

Volgende

Het loon van een dierenverzorgster: 1.500 euro netto

We vroegen Karen Rogiers (46) uit Deurne hoeveel zij verdient ...
Dierenverzorgster Karen Rogiers uit Deurne Karen Rogiers (46), Deurne
  • Beroep: dierenverzorgster
  • Nettoloon: 1.500 euro
  • Extra’s: hospitalisatie- en groepsverzekering, Zoo-gezinsabonnement, stadsabonnement openbaar vervoer, toeristenpas, korting in bedrijfsrestaurant

Wat doe je voor job?

In de Zoo van Antwerpen ben ik verzorgster van de vogels. Met zes man hebben we 650 vogels onder onze hoede. De zoo ontvangt veel sollicitaties, maar velen hebben een verkeerd beeld van het werk door de tv-series over dierentuinen. Daarin draait het rond dieren vertroetelen, terwijl wij ook veel moeten kuisen en het bij momenten fysiek best zwaar is.

Doe je je job graag?

In het begin wou ik bij de dolfijnen staan. Maar ze hebben me bij de vogels gezet en ik ben er nooit meer weggegaan. Nu 25 jaar later vind ik het nog altijd even boeiend. Je hebt massa’s verschillende vogels en je moet dus heel inventief zijn. Wanneer je denkt dat je alles weet, doen ze weer iets helemaal anders.

Wat vind je van je inkomen?

Het is een unieke job en ook het loon kan tellen, vooral dan de extra’s zoals een heel goede hospitalisatieverzekering voor het hele gezin en een groepsverzekering. Mijn nettoloon varieert tussen de 1.500 en 1.600 euro, zondagswerk en anciënniteitspremies meegerekend. We vallen ook onder het paritair comité van de zorgsector, zo heb ik intussen jaarlijks een 44 vakantiedagen.

Wat is je grootste kost?

De huishuur van zo’n 400 euro en de studiekosten voor mijn drie kinderen.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Een keer per jaar gaan we op reis naar Mallorca. Ook onze bungalow in Schoten zou ik niet kunnen missen: de ideale vakantie met de kinderen, ze kunnen daar naar hartenlust ravotten in de bossen.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

17 juli 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook