Het loon van...
Vorige

1 van 860

Volgende

Het loon van een choreograaf-danser: 700 à 1.600 euro netto

We vroegen Marcos Simoes (35) uit Brussel hoeveel hij verdient ...
Marcos Simoes Marcos Simoes (35), Brussel
  • Beroep: choreograaf/danser
  • Privé: samenwonend
  • Brutoloon: 900 à 2.280 euro
  • Nettoloon: 700 à 1.600 euro
  • Extra's: geen

Wat doe je voor job?

Als choreograaf ontwikkel ik mijn eigen creaties, en ik dans ook in producties van andere choreografen. In de Kaaistudio’s in Brussel is net een samenwerking met visueel kunstenaar Marcelo Mardones gestart. In het begin van onze residentie is het vooral brainstormen, pingpongen van ideeën en het uitwerken van de eerste praktijkoefeningen. Het opstellen van een subsidiedossier voor de Vlaamse Gemeenschapscommissie is de volgende stap. Andere projecten voor 2011 zijn een coproductie met Lilia Mestre en dansen in een productie van Sara Manente.

Doe je je job graag?

Absoluut, dansen is mijn passie. Vooral de fase van stapsgewijs ontdekken, is heel tof. Tijdens het artistieke proces word je dikwijls overmand door schrik en frustratie, maar het vinden van een juiste oplossing geeft een boost van voldoening.

Wat vind je van je inkomen?

Ruimschoots onvoldoende. Een goede wedde opstrijken als choreograaf of danser is geen sinecure. Bepaalde opdrachten betalen wel goed. In periodes met weinig inkomsten klus ik bij in de horeca.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Nee, ik weet echt niet welke andere job ik dan zou doen. Ik probeer vooral te azen op beter betaalde jobs in de danssector. Ik zie wel wat er op mij afkomt.

Wat is je grootste kost?

De huur en de daaraan verbonden kosten. Maandelijks zowat 900 euro, een bedrag dat ik deel met mijn vriend.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan rommelmarkten, lekker eten en drinken, uitgaan en reizen.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Producer worden en andere artiesten steunen in hun creaties.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

17 juli 2012
Anderen bekeken ook