Het loon van...
Vorige

1 van 784

Volgende

Het loon van een buschauffeur: 1.500 euro netto

We vroegen Loes Janssens (26) uit Kampenhout hoeveel zij verdient …
Loes Janssens uit Kampenhout, buschauffeur bij De Lijn Loes Janssens (26), Kampenhout
  • Beroep: buschauffeur bij De Lijn
  • Nettoloon: 1.500 euro
  • Extra: maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering

Wat vind je van je inkomen?

Die 1.500 euro netto is gemiddeld en komt ook doordat ik regelmatig in het weekend werk. Bovendien krijg ik nog ongeveer 20 maaltijdcheques per maand. Ik heb geen hogeschooldiploma en woon nog thuis, dus vind ik dat ik goed verdien.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Sinds vier jaar ben ik buschauffeur en dat bevalt me enorm. Een hele dag buiten en zoveel afwisseling op de baan. Ik rij bijna nooit dezelfde route. Het contact met de mensen zou ik ook niet kunnen missen. En sinds een jaar doe ik af en toe bureauwerk, dat zorgt voor de ideale afwisseling.

Spaar je?

Ik zet zo’n 500 euro per maand opzij, inclusief mijn pensioenspaarplannen. Zo hoop ik een huis met tuin te kunnen kopen. Of toch zeker een appartement met een groot terras. Huren ga ik niet doen.

Wat is je grootste kost?

De brandstof voor mijn wagen kost me zo’n 200 euro per maand, ik woon dan ook in Kampenhout en rij elke dag naar de busstelplaats in Grimbergen. Verder ben ik aan de laatste maanden van de afbetaling van mijn auto bezig, goed voor 250 euro per maand.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Zaken die extreem veel kosten. Vanaf 300 euro denk ik al eens heel goed na of ik het wel nodig heb.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

De traditionele vrouwendingen zeker: schoenen en handtassen. Die kan ik moeilijk voorbij lopen. Ik heb een beetje een gat in mijn hand. Verder ga ik graag naar de film en iets gaan eten of drinken sla ik ook niet gauw af.

Waar droom je van?

Dit jaar ben ik naar Cuba geweest, een prachtige vakantie. Ook volgend jaar zou ik graag zo’n verre reis maken. Naar Afrika, en dan vooral Senegal of Gambia. En binnen vijf jaar zeker nog eens naar Cuba.

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

16 juli 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook