Het loon van...
Vorige

1 van 868

Volgende
Volgend artikel:

Wat doet en verdient een supply chain director?

Het loon van een barman in Australië: 1.350 euro netto

We vroegen aan Nick (26) uit Tessenderlo hoeveel hij verdient …
barman Nick Nick (26), Tessenderlo
  • Beroep: Barman in Perth (Australië)
  • Diploma(‘s): Commerciële communicatie en internationale handel
  • Privé: In een relatie
  • Netto maandloon: 2.000 Australische dollar, omgerekend zo’n 1.350 euro
  • Extra’s: /

Wat doe je voor job?

Ik werk part-time in een restaurant dat toebehoort aan een businesshotel in Perth. Het buitenland heeft altijd een grote aantrekkingskracht op me uitgeoefend, dus ik vind het natuurlijk fantastisch om hier in Australië een landingsplaats te hebben gevonden. Ik werk hier nu zo'n acht maanden.

Doe je je job graag?

Absoluut! Ik werk al ongeveer 10 jaar in de horeca om bij te verdienen voor mijn studies en om reizen te maken. Aangezien ik graag in contact kom met veel verschillende persoonlijkheden én zelf graag uitga om iets te drinken en te eten, ben ik hier zeker goed terecht gekomen. Ik mag samenwerken met internationale collega's en ontmoet mensen van over de hele wereld.

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben zeker tevreden met wat ik verdien. Aangezien de Australische overheid me een werklimiet heeft opgelegd, mag ik trouwens ook niet zomaar voor méér gaan. Het leven in Australië is dubbel zo duur als in België, maar met mijn loon zit ik hier relatief goed.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk hier part-time, deels omdat ik mijn aan de werklimiet moet houden, wat neerkomt op ongeveer 20 uur per week.

Spaar je?

Zeker! Ik hou er echt aan vast om elke maand een derde van mijn inkomen te sparen. Dat lukt me ook meestal, dus ik ben zeker tevreden.

Wat is je grootse kost?

Het grootste deel van mijn loon gaat op aan huur. Die ligt hier hoger dan in België, waardoor het een meer dan aanzienlijke kostenpost is. Ook uitgaan kost me elke maand wel wat.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Ik ben niet graag afhankelijk van het openbaar vervoer. Aangezien ik er liever geen geld aan uitgeef, probeer ik mezelf op andere manieren te verplaatsen. Zelfs als is het te voet: nog altijd beter dan geld uitgeven om met de bus of de tram te gaan.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Reizen, zonder twijfel! Ik wil de hele wereld afreizen en alles gezien hebben.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou investeren in vastgoed. Het lijkt me bijvoorbeeld wel wat om op elk continent vastgoed te bezitten, en mijn investeringen ter plaatse op te volgen door van het ene continent naar het andere te reizen. Kwestie van mezelf een excuus te geven om veel te reizen. (lacht)

(sdc)

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

4 september 2015

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook