Het loon van...
Vorige

1 van 784

Volgende

Het loon van een horeca-uitbater: 1.700 euro netto

Wij vroegen Arthur Smeets (48) uit Edegem hoeveel hij verdient …
Arthur Smeets, horeca-uitbater Arthur Smeets (48), Edegem
  • Beroep: horeca-uitbater
  • Privé: gehuwd
  • Brutoloon: 2.780 euro
  • Nettoloon: 1.700 euro
  • Extra’s: bedrijfswagen

Wat doe je voor job?

Samen met m’n partner heb ik sinds twee jaar een horecazaak op de Dageraadplaats in Antwerpen. We streven ernaar om in een aangenaam kader en in een ontspannen sfeer ontbijt en lunch te serveren. Uiteraard kan je bij ons ook terecht voor een koffie of een lekker glas wijn. We hebben bewust gekozen om een dagzaak te zijn: we zijn ’s morgens al open om 8 uur en sluiten ’s avonds sowieso om 18 uur. Zo hebben we ook nog een avond voor ons twee.

Hoeveel uur per week werk je?

Goh, dat varieert erg. We zijn steevast vijf dagen per week aanwezig van 8 tot 18 uur. Maar daarnaast is er ook nog veel werk met administratie, inkopen doen en allerlei voorbereidingen. Ik tracht elke week een halve dag niet met het werk bezig te zijn.

Doe je je job graag?

Ik haal veel voldoening uit de appreciatie van onze klanten. Ik vind het dan ook erg aangenaam om vast te stellen dat we intussen een groep tevreden vaste klanten hebben. Het geeft me het gevoel dat we goed bezig zijn. Daarnaast is de variatie van mijn job erg leuk, ik hou van wat afwisseling.

Wat vind je van je inkomen?

Ik kan me permitteren wat ik wil, meer moet dat niet zijn.

Wat neemt de grootste hap uit je budget?

Momenteel zeker de renovatie van ons huis. We zijn de bovenverdiepingen van onze zaak aan het renoveren zodat het weer bewoonbaar wordt. Zo kunnen we het binnenkort verhuren.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik verzamel al jaren oude filmaffiches. Onze zaak met de toepasselijke naam Dafisj is er mee gedecoreerd. De filmaffiches kunnen op veilingen en verzamelbeurzen aardig wat centen kosten en opleveren.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Ik speel nooit, maar moest ik toch ooit een hoop geld winnen dan zou ik proberen wat meer vrije tijd in te lassen. Verder zou ik kiezen voor vastgoed: een huis kopen om het daarna op te knappen en het te verhuren of verder te verkopen.

(mr)  

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

17 juli 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte