Het loon van...
Vorige

1 van 783

Volgende

Het loon van een ambtenaar: 1.500 euro netto (deeltijds)

We vroegen Nancy Teugels (38) uit Charleroi hoeveel zij verdient ...
Nancy Teugels (38) uit Charleroi, ambtenaar
  • Naam: Nancy Teugels
  • Leeftijd: 38
  • Woonplaats: Charleroi
  • Beroep: ambtenaar
  • Nettoloon: 1.500 euro deeltijds
  • Voordelen: geen
  • Sparen per maand: 100 euro

Ik werk als ambtenaar op de Dienst voor de Mededinging, waar ik dossiers moet beoordelen die te maken hebben met oneerlijke concurrentie. Ik werk deeltijds, in een tweederderegime, en ben wel tevreden met mijn loon. Meer mag altijd natuurlijk, maar mijn man werkt ook en we komen goed rond.

‘Een film wordt duur als je zowel het ticket als een babysit moet betalen’

We hebben twee kinderen, een meisje van vijf en een jongen van zeven, en wonen in een eigen huis. Tien jaar geleden hebben we dat gekocht, en omdat we toen wat eigen spaargeld hebben kunnen inbrengen, betalen we nu 500 euro af per maand. Naast het huis is voeding onze grootste kost. We geven wekelijks zo’n 180 euro uit. Naar de bioscoop of theater gaan we niet vaak, misschien een keertje per jaar. Een film wordt ook meteen erg duur als je zowel het cinematicket als een babysit moet betalen. Met mijn zoon ga ik nog wel eens, maar mijn dochter houdt niet zo van cinema of tv.

Dure hobby’s heb ik niet echt: ik lees graag en hou me vaak bezig met de kinderen. Mijn boeken, vooral detectives en familieverhalen, haal ik in de bibliotheek en de tweedehandswinkel. Geregeld ga ik ook wel fietsen en wandelen. De weekends zijn meestal al goed gevuld met de boodschappen en het huishouden, en met activiteiten voor de kinderen. We trekken met hen vooral de natuur in voor een goede wandeling of zo. Komend weekend gaan we naar een boerderij in de buurt, waar ze opendeur houden.

Deze zomer willen we een week naar het noorden van Frankrijk trekken, gezellig op een gîte. We rijden er naartoe met de auto. Zelf zou ik liever met de trein gaan, maar dat is niet praktisch met de kinderen en al de bagage die we bij hebben. Bovendien willen we daar ook de buurt wat verkennen. (bvdb)

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

17 juli 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook