Vorige

1 van 276

Volgende
Volgend artikel:

Waar stoor jij je aan bij een sollicitatiegesprek?

Formeel solliciteren: een Brits of een Italiaans pak?

4 juli 2018
pak
Wie op sollicitatiegesprek gaat, wil er op zijn opperbest uitzien. Omdat je over het algemeen beter ‘overdressed’ dan ‘underdressed’ kunt zijn, kan het als man al snel een verstandig besluit zijn om jezelf in een mooi pak te hijsen.

Traditioneel gezien heb je twee soorten pakken om uit te kiezen: een Brits of een Italiaans model. Maar wat zijn nu precies de verschillen? En hoe kies je het soort pak waarin jij tijdens je sollicitatie het beste voor de dag komt?

De verschillen op een rij

De onderstaande infographic geeft een overzicht van de belangrijkste, traditionele verschillen tussen Britse en Italiaanse stijl pakken.

Welke stijl past bij jou?

Een Italiaans pak oogt over het algemeen wat flamboyanter dan een Brits pak. Dit komt vooral doordat de stof van een Italiaans pak traditioneel gezien iets glanzender is, terwijl Britse pakken meestal gemaakt zijn van een ruwere, mattere stof. Ook de verfijnde afwerkingen van Italiaanse pakken, die in contrast staan met de stoerdere afwerkingen van Britse pakken, dragen bij aan dit flamboyante overkomen.

Als je tijdens je sollicitatie vooral een zakelijke indruk wil maken, zul je wellicht denken dat je beste voor een Brits pak kunt kiezen. Maar dit gaat niet helemaal op, want om in kostuum goed voor de dag te komen, is vooral een perfecte pasvorm essentieel. En ook op dat gebied zitten er flinke verschillen tussen een pak van Britse of van Italiaanse komaf.

Welke pasvorm past bij jou?

Ben je vrij breed en/of corpulent gebouwd? Dan is een Brits kostuum waarschijnlijk de beste keuze, omdat dit wat wijder valt en doordat de hogere knoopsluiting meer ruimte rondom de buik biedt. Houd er ook bovendien rekening mee dat de pantalons van Italiaanse pakken meestal smallere pijpen hebben. Voel jij je ongemakkelijk als je skinny jeans draagt? Dan voel je je hoogstwaarschijnlijk het lekkerst in een pak van Britse komaf.

Ben je vrij smal en/of slank gebouwd? Dan is een Italiaans kostuum over het algemeen de beste keuze, omdat de rechte en strakke pasvorm bij jouw lichaamsbouw het beste tot zijn recht komt.

Het kiezen van jouw beste pak hangt uiteindelijk het meeste af van je eigen gevoel. Een goed kostuum moet jouw beste kanten versterken én je een gevoel van zelfvertrouwen geven. In andere woorden: doe wat voor jou goed voelt, want dat komt je uitstraling ten goede. Bovenstaande tips kun je gebruiken als leidraad om dat ene perfecte pak te vinden. Laatste tip: breek je kop niet al te zeer over je outfit. Kleren maken de man, maar nog niet een succesvol sollicitatiegesprek.

(rh) - Bron: Schulte Herenmode 

Infographic: Engelse vs Italiaanse snit

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14693 andere jobs