Evenveel vrouwen als mannen in topfuncties ... vanaf 2085

Volgens een nieuwe studie van de University of Denver zal het meer dan 70 jaar duren vooraleer er evenveel mannen als vrouwen topfuncties bekleden. Gekeken naar de huidige groei van vrouwen in leidinggevende posities wordt voorspeld dat pas vanaf het jaar 2085 mannen en vrouwen op dat vlak gelijk zullen zijn.
#

Tot deze conclusie kwam het Women's College van de University of Denver. Zij berekenden aan de hand van de (trage) groei van vrouwen in hogere functies in alle sectoren over de afgelopen 30 jaar en pasten, in de veronderstelling dat alles hetzelfde zal blijven, deze trends toe op de toekomst. Toen bemerkten ze dat het ongeveer 72 à 73 jaar zal duren vooraleer vrouwen op gelijke voet zitten met hun mannelijke collega's.

Prestaties vs. subjectieve gegevens

Tiffani Lennon, voorzitter van het Law & Society Department bij het Women's College, hoopt dat deze studie mensen stimuleert om de groei van leidinggevende vrouwen alsnog te doen versnellen. Volgens haar moeten werkgevers mensen promoveren op basis van prestaties in plaats van op basis van meer subjectieve gegevens. Uit voorgaande onderzoeken blijkt namelijk dat vrouwen minder vaak dan mannen de kans krijgen om zich te bewijzen in hogere functies, ook al presteren ze vaak (zichtbaar) beter dan hun mannelijke collega's.

(nm) – Bron: Businessinsider.com 

23 januari 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook