Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 581

Volgende

'Enkel blond personeel gewenst'

7 oktober 2010
In een nieuw vakantieoord op de Malediven zal alleen blond personeel mogen werken. Een Litouwse organisatie van blonde vrouwen wil zo laten zien dat blonde vrouwen ambitieus zijn en niet dom.
Bij Olialia werken enkel blondjes

Olialia, de organisatie in kwestie, wil de vooroordelen over blonde vrouwen de wereld uit helpen. Olialia is actief binnen 75 verschillende werkvelden, van de voedingsindustrie tot de computersoftware. “De vrouwen die bij ons werken zijn allemaal erg slim en hebben een diploma”, vertelde Giedre Pukiene, directeur van Olialia, aan de BBC.

Geen domme blondjes, aub

Zelfs de piloten die de vakantiegangers naar het nieuwe resort moeten brengen, zullen blond zijn. De plannen lokken wel heel wat protest uit. Niet-blonde vrouwen worden gediscrimineerd, klinkt het, en haarkleur mag geen criterium zijn om iemand al dan niet aan te nemen.

Bovendien bestaat er ook een lokale Maldivische wet die bepaalt dat minstens de helft van het personeel op vakantieoorden uit de Malediven zelf moet komen. Veel blonde inwoners zijn er op de eilandengroep echter niet te vinden. Als Olialia deze problemen van de baan krijgt, kan het vakantieoord in 2015 de deuren openen.

Klachten wegens discriminatie

Giedre Pukiene legt de klachten over discriminatie alleszins naast zich neer. “Er werken hier ook een aantal vrouwen met donker haar. Ze worden voortdurend omringd door mooie blondines, dus meestal besluiten ze na een tijdje toch om hun haar ook blond te verven.”

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook