Ella-June Henrard: 'Ik zit in een leuke luxepositie'

De achttienjarige actrice Ella-June Henrard is hot. Sinds haar filmdebuut in Bo combineert ze haar studies met acteren. En dat is niet altijd even eenvoudig …

24 juli 2012

Delen

Elle-June Henrard
Ella-June Henrard (18) uit Antwerpen
  • Actrice en studente middelbaar
  • Privé: thuiswonend

Wat was je eerste job?

De film Bo, daar ben ik op mijn vijftiende aan begonnen. Daarvoor had ik wel al enkele kortfilms gedaan, maar Bo was mijn eerste echte film. De combinatie van studeren en acteren is wel heel zwaar. Ik moet continu schipperen tussen twee totaal verschillende werelden. Op school krijg je al strafstudie als je nog maar sms’t. Ik heb net mijn examenreeks achter de rug, en die was best zwaar doordat ik veel lessen heb gemist door acteerwerk. In mijn vrije tijd krijg ik dan inhaalles.

Wat wil je later worden?

Actrice. Maar liefst van al eigenlijk in het theater. Ik moet nog een jaar middelbaar doen, en daarna zou ik graag een toneelopleiding gaan volgen in Londen. Het geld dat ik verdiend heb met acteren, ga ik daar insteken. Theater is mijn grote droom.

Welke projecten staan er nog op stapel?

Ik ben aan het draaien voor De vijfhoek, een fictiereeks voor de VRT over enkele bewoners uit een typisch Brusselse buurt die vrezen voor het voortbestaan van hun wijk. In september komt Portable Life uit, een film over de 17-jarige Sea die aan de rand van een meer een mysterieuze medaillon vindt. En ik zit ook nog in een Nederlandse politiereeks.

Wat zou je op carrièrevlak anders doen, mocht je de kans krijgen?

Niets eigenlijk. Ik zit in een leuke luxepositie. Ik woon thuis en heb geen kosten te betalen. Ik kan de projecten selecteren waar ik zin in heb, en louter kiezen voor het spelplezier.

Hoe ziet je grote vakantie er uit?

Mijn vakantie is al volgeboekt. Ik neem even echte vakantie, en ga ook vijf weken op taalbad naar Engeland. Mijn Engels bijschaven, daar kan ik als actrice alleen maar wel bij varen.

(mr) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?