Vorige

1 van 474

Volgende
Volgend artikel:

'Rubber ducking': dé oplossing voor al je problemen

Een nieuwjaarscadeau krijg je niet zomaar

19 januari 2010
Januari is in heel wat bedrijven pakjesmaand. Een leuke geste, maar originele geschenken hoef je van je chef meestal niet te verwachten. Een cadeau krijg je bovendien nooit zomaar.
nieuwjaarscadeau

Gadgets waar het logo van je werkgever vanaf spat … Het zijn niet de nieuwjaarscadeaus waar je als werknemer om staat te springen. Toch schenkt je baas je die niet zomaar. “Achter elk cadeau zit een strategie”, zegt Luc Somers, zaakvoerder van The Catalogue Businessgifts. “Cadeaus zijn vaak gebruiksvoorwerpen. Door die thuis te gebruiken, neemt de werknemer zijn bedrijf mee naar huis.”

De verborgen agenda van je baas

Andere klassiekers zijn wijn, champagne en gevulde picknickmanden. Maar de absolute topper is de cadeaucheque. Een werkgever die zijn personeel een bon geeft, beperkt de kans op een fout cadeau meteen ook tot het minimum. Achter deze vrijgevigheid ligt toch een verborgen agenda. In ruil voor een cadeau verwacht je baas van jou dat je je vanaf nu net dat ietsje meer inzet.

Nieuwjaarscadeaus gaan dus zelden gepaard met pure onbaatzuchtigheid. Je baas heeft bovendien een fiscaal voordeel als hij niet meer dan 35 euro per werknemer spendeert. “Kleine bedrijven lappen deze maximumprijs wel eens aan hun laars. Als ze de budgetten hebben, zijn ze vaak zeer royaal”, weet Peter Claes van Bgifts.

Toch verwacht je best niet teveel van je nieuwjaarscadeau. Je relatie met je werkgever is en blijft professioneel en dan telt vooral het gebaar.

(ab) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17054 andere jobs