Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 419

Volgende
Volgend artikel:

3 redenen om de jobbeurs in Technopolis te bezoeken

Dit zijn de 30 meest gezochte technici

30 meest gezochte technici
Operatoren, onderhoud en elektriciteit. Zij beheersen de top 5 bij de vacatures voor technici. Ook de technisch leidinggevenden blijven erg in trek.

Dit halen we allemaal uit het overzicht van alle vacatures voor technische jobs, die de voorbije 12 maanden op Jobat.be verschenen. De operator voor montage en assemblage blijkt het technisch profiel te zijn waar de meeste vacatures voor zijn verschenen (zie tabel).

De onderhoudstechnicus en de elektricien vervolledigen de top drie. Net buiten de top vinden we de technicus (elektro)mechanica, de mecanicien motorvoertuigen en de productieverantwoordelijke.

Gezocht: Operators montage & assemblage

Stijgers en dalers

In vergelijking met de lijst die we met Jobat 2 jaar geleden brachten rond technische profielen, blijkt dat de operator montage & assemblage als job in de lift zit. 2 jaar geleden stond hij op 6 en nu dus op 1. Toen voerde de onderhoudstechnicus de lijst aan.

Lees ook: Hoe het tekort aan technici en IT’ers aanpakken?

Andere stijgers het voorbije jaar bij technische profielen zijn de lasser (van 11 naar 6 op 2 jaar tijd), de operator verpakker (van 10 naar 7) en vooral de monteur staalbouw (van 21 naar 8).

CHECK: Deze 2 technici zitten in de lift
Ontdek: Hoeveel verdien je als technieker?
Jobat app: de nieuwste jobs steeds binnen handbereik

(William Visterin) - Bron: Jobat, 2022-2023

4 december 2023
Anderen bekeken ook