Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 923

Volgende

De 13 gênantste wc-momenten op het werk: hoe vermijd je ze?

3 oktober 2012
Mensen schamen zich naar verluidt regelmatig om de geur of het geluid dat ze produceren op het toilet, in het bijzonder op hun werk. Bestaat de kans dat je baas of collega’s meeluisteren, dan durven we ineens niet meer plonzen, spetteren of … tja, geuren. En ja, dat gaat soms heel ver!
toilet oeps

Wist je dat redelijk wat mensen liever wachten tot ze thuis zijn alvorens hun behoefte te doen? Stel je immers voor dat de baas net binnenkomt wanneer jij een luide wind laat! En wat als het papier net op is? Of wanneer je een zesde keer op rij naar de wc moet hollen?

Tja … soms móet je gewoon, op je werk of niet. Gelukkig is er voor al die situaties het boek ‘Shit Happens’, een survivalgids voor toiletbezoek op het werk van Mats & Enzo.

Enkele gênante voorvallen + hoe ze aan te pakken … 

1. Plons!

Maak je liever niet te veel lawaai bij je toiletbezoek? Leg dan enkele velletjes wc-papier vooraf in de pot. Dat dempt het geluid. Maar let op: te veel papier verstopt de wc en dan creëer je nog een véél groter probleem.

2. Is daar iemand?

Is de chili con carne van deze middag je niet goed bekomen? Kies dan voor alle veiligheid voor de toiletruimte die het meest afgelegen ligt in het gebouw. Meestal kan je daar ongestoord je ding doen. Bovendien zijn die wc’s meestal het properst, want het minst gebruikt.

3. Anoniem

Wil je liever niet dat je collega’s denken van “moet die nu weer?!”, neem dan een dossier onder je arm en loop rustig naar een andere afdeling waar niemand je kent. Zo kan je rustig je grote boodschap doen, zonder pottenkijkers.

4. Op eigen risico

Heb je er een boeltje van gemaakt? Geef de collega die na jou het hokje wil betreden de indruk dat je net naar binnen bent gegaan en onmiddellijk bent omgedraaid “omdat iemand voor jullie wel heel erg vies is geweest”.

5. Verder

Kies – indien mogelijk – steeds het verste hokje. Gevoelsmatig is dit het veiligst, want het meest verwijderd van de deur en andere collega-toiletbezoekers.

6. Waterval

Is de geur niet te harden? Spoel dan tussentijds al eens door. Je zal zien dat het werkt. Bovendien verfrist het de boel onderaan alvast. Geniet ervan!

7. Economisch interessant

In tijden van crisis kan je maar beter je principes en schaamte even opzij zetten. Alle kleintjes helpen immers om te besparen. Ja, ook toiletpapier.

8. Wie eerst?

Iedereen kent het dilemma wanneer je merkt niet alleen te zijn op het toilet. Wacht je tot de ander gedaan heeft en de ruimte heeft verlaten alvorens zelf ook je handen te gaan wassen? Of waag je het erop en maak je jezelf zo snel mogelijk uit de voeten? Aan jou de keuze …

9. Bruine tekening

Nee, jij vindt het ook niet fijn wanneer bij je toiletbezoek nog een heleboel resten van je voorganger aan de pot blijven plakken zijn. Gebruik daarom steeds de wc-borstel, indien nodig. Vlak na jou kan immers je baas binnenkomen. En die weet natuurlijk meteen wie die bruine tekening heeft gemaakt.

10. Dubbelcheck!

Niks zo gênant als je collega die onverwacht de deur van je wc-hokje opendoet, terwijl jij met de broek om de enkels je behoefte zit te doen. Controleer daarom steeds nóg eens of je de deur wel goed hebt gesloten.

11. Kledij check

Voor je het toilet verlaat, controleer je best even of je kledij OK is. Je wil tijdens die volgende meeting toch niet met open rits voor je collega’s staan?

12. Hallo, mama?

Geloof ons, het is echt wel veiliger om je gsm gewoon achter te laten aan je bureau en/of in je jaszak te laten zitten. Op die manier kan je je mobieltje alvast niet in de pot laten vallen. Of je kan tijdens ‘de actie’ niet ineens een onverwacht telefoontje krijgen van je mama, om te vragen of je vannacht lekker geslapen heeft, of de kat nog heeft overgegeven enzovoort. Net dan komt immers gegarandeerd je baas het toilet binnen …

13. Niks aan de hand

Zit je toiletbezoek erop? Heeft geen van bovenstaande voorvallen zich voorgedaan? Ga dan rustig terug naar je werkplek en doe alsof er niks is gebeurd. Er ís ook effectief niets bijzonder gebeurd. Je bent gewoon naar de wc geweest, zoals elke mens dat doet. No big deal! 

Enne … maak je alsnog een gênant voorval mee op het toilet bij jou op het werk? Onthoud dan: het gebeurt bij iedereen wel eens, ’shit happens’.

(kv) – Bron: Deondernemer.nl 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook