Het loon van...
Vorige

1 van 870

Volgende
Volgend artikel:

Wat doet en verdient een schadebeheerder?

De 10 rijkste vrouwelijke artiesten ter wereld

Rijke popartiesten
Elk meisje droomt er weleens van om later popster te worden. Om miljoenen platen te verkopen en bovenaan de hitlijsten te staan. Een ambitieuze droom. Zeker als je een plekje ambieert in de top 10 van rijkste vrouwelijke artiesten.

10. Katy Perry

Katy Perry

In 2008 veroverde de Amerikaanse zangeres Katy Perry de wereld met haar hit ‘I Kissed a Girl’. 14 jaar later mag ze zich vijfvoudig winnares van de Billboard Music Awards noemen en staat ze nog altijd aan de top van de muziekwereld. Op haar bankrekening? 330 miljoen euro!

9. Cher

Cher

Op plek negen schittert niemand minder dan … Cher, met een vermogen van maar liefst 360 miljoen euro! De Goddess of Pop maakte in de jaren 60 furore met haar man Sonny, met de hit ‘I Got You Babe’.

Uiteindelijk bracht ze 26 studioalbums uit en won ze talloze prijzen, waaronder een Grammy Award, een Emmy Award én 3 Golden Globe Awards. Leuk weetje voor de fans: Cher concentreert zich momenteel op een gloednieuw album. Spannend!

8. Dolly Parton

Dolly Parton

Jolene, Jolene, Jolene, Jolene! Nagenoeg de hele wereld kan deze superhit van Dolly Parton meezingen. Op haar palmares: 52 studioalbums, 9 livealbums en maar liefst 222 compilatiealbums. En… er is nog een nieuwe plaat op komst. Dat alles bracht haar inmiddels 375 miljoen euro op. Een tijdje terug werd de Queen of Country genomineerd om opgenomen te worden in de Rock and Roll Hall of Fame.

Miljonair worden? Dit is het geheim

7. Jennifer Lopez

Jennifer Lopez

Noem haar niet zomaar Jenny from the block, want met een vermogen van 400 miljoen euro kun je haar nauwelijks ‘gewoon’ noemen. De voorbije twintig jaar vuurde ze 8 studioalbums en een heleboel compilatiealbums op haar fans af.

In 2019 ging ze voor het laatst op tournee, ter ere van haar 50ste verjaardag. Spijtig genoeg ziet het ernaar uit dat J.Lo de microfoon intussen aan de haak heeft gehangen …

6. Beyoncé

Beyonce

Queen B. Beyoncé heeft een nieuwe bijnaam: Queen M. (van Money). Met een bankrekening van 420 miljoen euro is de Amerikaanse een van de machtigste vrouwen in de muziekwereld. Eind jaren 90 maakte ze furore met de meidengroep Destiny’s Child, later bouwde ze met succes een solocarrière uit. Niet alleen als zangeres, maar evengoed als actrice én onderneemster.

In juli 2022 dropte ze nog haar nieuwe album ‘Renaissance’, dus haar plek in de top tien is de komende jaren verzekerd.

5. Barbra Streisand

Barbra Streisand

Met 425 miljoen euro op de rekening mag Barbra Streisand zich de vijfde rijkste zangeres ter wereld noemen. Met meer dan 50 albums, een Oscar, een Emmy Award, een Golden Globe en een Tony Award is dat natuurlijk niet zo vreemd. In 2000 tourde ze voor het laatst en nam ze, met pijn in het hart, afscheid van haar fans.

Hoewel afscheid… Tourneeplannen heeft ze niet, maar ze blijft wel muziek maken. Eerder dit jaar charmeerde ze het publiek met haar nieuw album ‘Walls.’

Verdien jij genoeg? Vergelijk je loon met dat van anderen dankzij het Jobat Salariskompas

4. Céline Dion

Celine Dion

In de jaren 90 domineerde ze de hitlijsten met nummers als ‘The Power of Love’, ‘Because You Loved Me’ en natuurlijk … ‘My Heart Will Go On’, het romantische Titanic-lied. Vandaag, twintig jaar later, is ze nog altijd een van de grootste sterren ter wereld.

Met 27 studioalbums, 19 compilatiealbums, 7 livealbums en 25 verzamel-cd’s is het niet moeilijk dat Céline Dion de vierde plek opeist. Haar vermogen? 470 miljoen euro.

3. Taylor Swift

Taylor Swift

570 miljoen euro, dat is wat Taylor Swift intussen heeft verdiend. Ze staat misschien ‘maar’ op de derde plek, maar ze is en blijft een van de bestbetaalde zangeressen van het moment. Met haar albums ‘Fearless’ en ‘Red’ veroverde ze heel wat harten. Sindsdien is ze niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Wist je trouwens dat Swift ook op de Forbes-lijst staat met de rijkste mensen ter wereld?

Lees ook: Dit zijn de 10 rijkste mensen ter wereld

2. Madonna

Madonna

Het zal niemand verbazen dat ook icoon Madonna tot de rijkste zangeressen ter wereld behoort. Haar fortuin? 575 miljoen euro. Dat geld komt voornamelijk van acteerwerk en reclamedeals. Al zitten haar 14 studioalbums en haar vele tournees daar ongetwijfeld ook voor iets tussen. Opwindend nieuws voor de fans: eind dit jaar brengt de zangeres een nieuw album uit!

1. Rihanna

Rihanna

Shine bright like a diamond … Als er een zangeres is die letterlijk kan schitteren als een diamant, is het Rihanna wel. Met een vermogen van 1,4 miljard (!) euro moet dat wel lukken, toch? Hoewel de zangeres vooral bekend is van hits als ‘Umbrella’, ‘Pon de Replay’ en ‘Man Down’, verdient ze haar geld vooral met haar cosmetica- en modemerk Fenty (Beauty).

Ontdek: Welke 5 soorten rijke mensen zijn er?

(dt/em) - Bron: CarreerAddict

14 september 2022
Anderen bekeken ook