Vorige

1 van 114

Volgende
Volgend artikel:

Limburger gaat nog altijd met de auto naar het werk

De 10 populairste bedrijfswagens van 2018

18 juli 2016
bedrijfswagen
Krijg je van je werkgever een bedrijfswagen maar weet je niet wat te kiezen? Ga dan eens kijken en vergelijken op het 97ste Autosalon in Brussel, of laat je inspireren door de populairste keuzes van 2018.

Opvallend: hoewel de dieselmotor de laatste tijd in zwaar weer is geraakt, schreven bedrijven in ons land in 2018 nog steeds meer diesels dan benzinewagens in, zegt Febiac, de federatie van de Belgische autosector. Van de auto’s van privékopers had in 2018 amper 17,4 procent nog een dieselmotor, terwijl dat aandeel bij bedrijven 52,4 procent bedroeg.

Ook auto’s met alternatieve brandstoffen, zoals elektrische auto’s, hybrides en auto’s op aardgas (CNG) waren populairder bij bedrijven dan bij particuliere kopers: 7,4 procent tegenover 4,3 procent. Dat komt omdat bedrijven de fikse investering die dit soort auto’s nog vaak vragen makkelijker kunnen dragen en uitgebreider kunnen profiteren van de fiscale voordelen die de overheid geeft.

Mag je van je werkgever een bedrijfswagen kiezen, dan krijg je in de meeste gevallen te maken met een leasingfirma, die de auto koopt en aan je werkgever leaset. Volgens Febiac waren dit de tien populairste leasingwagens van 2018:

1. Volkswagen Golf

Met 4.573 ingeschreven leasingwagens is de wereldberoemde Volkswagen Golf de populairste bedrijfswagen in ons land. De Golf, die aan zijn achtste generatie toe is, heeft heel wat benzine- en dieselmotoren en is zelfs beschikbaar met alternatieve brandstoffen.

Volkswagen Golf

2. BMW X1

Doordat ze regelmatig en in grote hoeveelheden auto’s kopen, kunnen leasingfirma’s stevige kortingen bedingen bij automerken. Daarom zijn duurdere, zogenaamde “premiummerken” als Mercedes, BMW en Audi goed vertegenwoordigd in het aanbod van bedrijfswagens, en haalt deze compacte SUV van BMW een tweede plaats, met 3.802 inschrijvingen.

BMW X1

3. Skoda Octavia

Maar ook praktische gezinsbreaks vallen in de smaak bij werknemers die een bedrijfswagen mogen kiezen. Zoals de Skoda Octavia, een Tsjechische gezinswagen met Volkswagentechnologie die bekend staat om zijn praktische ruimteaanbod en daardoor 3.734 keer werd ingeschreven in 2018.

Skoda Octavia

4. Audi A3

De Audi A3 mag gezien worden als het prestigieuzere broertje van de immens populaire Volkswagen Golf, en dat verklaart ongetwijfeld zijn succes. De Audi A3 is er als vijfdeurs, als klassevolle vierdeurs en zelfs als cabriolet, en werd 3.723 keer ingeschreven.

Audi A3

5. Renault Clio

De eerste compacte stadsauto komen we tegen op plaats vijf, met 3.678 inschrijvingen. De Franse Renault Clio is al jaren een populaire keuze in ons land, zowel bij privékopers als bij bedrijven. Het huidige model loopt stilaan op zijn laatste benen en is binnenkort aan vervanging toe.

Renault Clio

6. Renault Scénic

De Clio wordt op de voet gevolgd (3.668 inschrijvingen) door deze Renault Scénic. De praktische monovolume schudde zijn wat brave jasje in voor blitse looks, en dat valt duidelijk in de smaak van werknemers die hun bedrijfswagen ook als gezinswagen gebruiken.

Renault Scénic

7. Mercedes A-Klasse

Vergeet het autootje dat destijds over de kop ging in de beruchte elandtest: de Mercedes A-Klasse is vandaag een blitse vijfdeurs geworden. Een die praat bovendien: het nieuwe model kun je aanspreken met “Hey Mercedes” en vragen om je ergens heen te navigeren, de verwarming hoger te zetten, enzovoort. In 2018 werd hij 3.540 keer als leasewagen ingeschreven.

Mercedes A-Klasse

8. BMW 1-Reeks

De grote concurrent van de Mercedes A-Klasse is de BMW 1-Reeks. Diens carrière loopt stilaan ook op zijn laatste benen, maar biedt sportief rijplezier met een ruim aanbod aan benzine- en dieselmotoren. Goed voor 3.323 inschrijvingen als leasewagen vorig jaar.

BMW 1-Reeks

9. Opel Astra

Op de voorlaatste plaats in deze top 10, met 3.087 inschrijvingen, staat deze klassieker van Opel. De Astra is verkrijgbaar als compactere vijfdeurs en als praktische break, telkens met heel wat benzine- en dieselmotoren.

Opel Astra

10. Mercedes C-Klasse

De laatste plaats in deze top 10 is weggelegd voor de prestigieuze Mercedes C-Klasse, die 2.907 keer als leasingwagen werd ingeschreven. De C-Klasse is er als zakelijke sedan en als handige break, en combineert een comfortabel rijgedrag met een piekfijne afwerking en heel wat motoren.

Mercedes C-Klasse

Virtueel bezoek van het Autosalon 2019

Wil je bovenstaande modellen wel eens van naderbij bekijken, zónder daarom uit je luie stoel te komen? Dat kan! Op Vroom.be kan je virtueel rondlopen op het Autosalon 2019. Hé, je kan zelfs ín verschillende modellen plaatsnemen, om zo ook de binnenkant te bewonderen! Waar wacht je nog op?

Beleef het Autosalon 2019 vanuit je luie zetel
Lees ook

(wb) - Bron: Febiac / Vroom.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14143 andere jobs