Vorige

1 van 822

Volgende
Volgend artikel:

Telewerk verbetert work-life balans

5 tips om niet in te dutten op kantoor

13 september 2010
Heb je een zwaar weekend achter de rug? Sliep je vannacht niet zoals zou moeten? Dan zit je ongetwijfeld te knikkebollen voor je computer.
5 conseils pour éviter de dormir au boulot

De fout die de meeste mensen dan maken, is koffie drinken. Veel koffie drinken. Maar of dat de beste manier is om niet in te dutten achter je computer?

Zo blijf je wakker achter je bureau:

 1. Drink water
  Wie veel koffie drinkt, raakt snel uitgedroogd door de cafeïne. En net daarvan word je weer moe. Voldoende water drinken is dus de boodschap!

 2. Beweeg
  Wie te lang op zijn bureaustoel zit, kan niet geconcentreerd blijven. Een mens heeft op tijd en stond even een rustpauze nodig. Na elk uur werken heb je dus wel een mini-wandeling verdiend. (Dat lukt automatisch als je veel water drinkt …)

 3. Hou het fris
  Wil je het zandmannetje niet over de vloer krijgen, dan draag je best geen te warme kleding. Verkies dunne laagjes over elkaar, eerder dan een dikke trui. Wie het net iets te fris heeft, blijft alerter.

 4. Gezonde kost
  Zeg nee tegen die verleidelijke snoepreep! Snelle suikers geven je misschien wel een korte energiestoot, even later zakt je energiepeil weer dubbel zo snel. Kies liever voor fruit, noten of een potje yoghurt.

 5. Doe een dutje!
  Toegegeven: dit klinkt redelijk tegenstrijdig als tip om wakker te blijven. Een middagdutje tijdens de lunchpauze doet echter wonderen als je echt te weinig geslapen hebt. Vergeet wel je (tril)alarm niet te zetten! Straks betrapt je baas je nog op een potje snurken …
   

(kv) - Bron: Go.be     

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16964 andere jobs