Vorige

1 van 90

Volgende
Volgend artikel:

De 7 fases van een affaire op het werk

5 bewijzen: seks helpt je carrière vooruit!

30 oktober 2012
Wist je dat een goed seksleven je carrière de nodige boost kan geven? Er zijn immers verschillende verbanden, het ene al wat sterker dan het andere, aangetoond tussen een goed humeur als gevolg van een actief seksleven en de prestaties op het werk. Vijf redenen waarom een gezond seksleven je carrière vooruit helpt!
koppel kussen knuffelen

1. Minstens 1 keer seks per week = zelfde gevoel als opslag

Studies hebben aangetoond dat wie minstens één keer per week seks heeft, in plaats van één keer per maand, hetzelfde goed gevoel heeft als iemand die een aanzienlijke opslag heeft gekregen. Daarnaast kan een gezond seksleven leiden tot meer promoties, doet het de productiviteit stijgen met 31 procent en de verkoopsuccessen met 37 procent én zorgt het ervoor dat de creativiteit op het werk wordt verdriedubbeld.

2. Seks doet laag zelfbeeld verdwijnen

Een van de redenen waarom sommige werknemers slecht presteren op het werk heeft te maken met een laag zelfbeeld. Recente studies hebben aangetoond dat 25 procent van de vrouwen dit slechte gevoel tegengaan door te gaan shoppen, omdat shoppen het vrijkomen van dopamine stimuleert. Regelmatig seks hebben, is echter veel effectiever om een gevoel van laag zelfbeeld te doen verdwijnen dan een tripje naar het shoppingscentrum …

3. Stress neemt af door regelmatige affectie

Koppels die iedere dag elkaar omhelzen, kussen en knuffelen kunnen beter omgaan met dagelijkse stress, dankzij de oxytocine die vrijkomt door regelmatige affectie. Na amper 20 minuten intimiteit treedt dit hormoon al in werking, waardoor zelfs de drukste koppels door regelmatige intimiteit hun stressniveau kunnen verlagen.

4. Seks zorgt voor een gezonde gloed op je huid

Er goed én gezond uitzien kan soms belangrijk zijn voor je carrière. In plaats van honderden euro's per jaar te verspillen aan gezichtscrèmes kan je beter gaan voor een regelmatig potje seks. Seks verhoogt immers je zuurstofcirculatie met 400 procent, wat je huid een gezond gloed geeft. Het doet ook je poriën openen en maakt onzuiverheden schoon. Ook zal je lichaam zo meer natuurlijk collageen produceren, dat helpt bij de preventie van ouderdomsvlekken en huidverslapping.

5. Drie keer seks per week = 40.000 verbrande calorieën per jaar!

Verschillende studies wijzen uit dat wie drie keer per week seks heeft zo jaarlijks ongeveer 40.000 calorieën verbrandt. In plaats van na het werk uren te besteden in de fitness zijn er dus andere (sportieve) manieren om je avond door te brengen …

Volledige infografiek: 5 redenen waarom een gezond seksleven je carrière helpt 

Bron: Careerjourney.co.uk 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16537 andere jobs