Thuiswerken
Vorige

1 van 238

Volgende

42 procent heeft minder respect voor telewerkers

Hoewel steeds meer werkgevers het telewerken in hun organisatie hebben geïntroduceerd, blijkt niet iedereen hier 100 procent voorstander van te zijn. Zo geeft 42 procent van de werknemers aan minder respect te hebben voor collega's die regelmatig thuis of op een andere locatie werken.
#

Dat stelt het Britse Chartered Management Institute (CMI) aan de hand van onderzoek uitgevoerd door kantoorinrichter Overbury.

Daarnaast blijkt dat de meeste managers nog steeds vaak verwachten dat hun medewerkers hun werk op kantoor uitvoeren, zodat ze hen in de gaten kunnen houden. De meerderheid van de werknemers voelt hierdoor een druk om toch op het kantoor aanwezig te zijn.

Verplichte aanwezigheid

85 procent van de jonge werknemers tussen 18 en 24 jaar vindt deze druk erg 'hardnekkig', oudere werknemers hebben hier dan weer minder last van. Maar toch voelt ook ruim meer dan de helft van de 55-plussers (66 procent) zich gedwongen naar het kantoor te gaan.

Verplichte aanwezigheid heeft volgens Overbury echter weinig zin. Zelden bieden kantoren een inspirerende werkomgeving. Een aanwezigheidsplicht is volgens hen bijgevolg nefast voor innovatie en vernieuwende ideeën bij medewerkers.

"Werknemers staan onder druk om fysiek aanwezig te zijn op de werkplek, maar de kantoren waarin ze moeten werken zijn vaak niet ideaal voor hun concentratie of creativiteit. Bedrijven moeten beseffen dat de beste ideeën uitblijven wanneer men de hele dag aan hetzelfde bureau moet zitten", aldus Chris Booth, managing director bij Overbury.

(nm) – Bron: Hrpraktijk.nl 

13 maart 2014
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook