Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 908

Volgende

4 tips om je saaie job véél aangenamer te maken

18 juli 2016
Saaie job
Voelt elke dag hetzelfde aan op het werk? Begin je altijd om negen uur, om acht uur later je computer af te sluiten en naar huis te slenteren? En dat met een gevoel alsof je helemaal niets hebt gedaan? Goed nieuws! Met een paar simpele tips wordt je werkdag een stuk leuker.

1. Frollega’s

De sleutel voor plezier op de werkvloer? Je collega’s! Als je geen fijne medewerkers rondom je hebt, dan is het logisch dat de sfeer ver te zoeken is. Je hoeft natuurlijk ook niet de beste vrienden te worden, maar als je het gewoon goed met elkaar kunt vinden, dan maakt dat al een wereld van verschil.

Ga samen lunchen in het park of trek met enkele collega’s naar een broodjesbar, drink samen een koffie tijdens je pauze, stel voor om samen te sporten of zet het weekend samen in door na het werk iets te gaan drinken op café. Je leert je collega’s beter kennen, en dat is nodig om er samen iets leuks van te maken.

2. Ontspanning

Je boterhammen achter je computer eten of een koffie halen terwijl je belt met een klant? Iedereen doet het weleens. Het toont aan dat je gedreven bent, en dat je van je job houdt. Maar … een pauze is en blijft een pauze.

Als je even afstand neemt van al je werk – door een drankje te halen of een wandeling te maken tijdens de lunchpauze – kun je nadien met een frisse blik terug aan de slag.

3. Uitdagingen

Zit je vastgeroest in oude gewoontes? Dan is het hoog tijd om die te doorbreken. Als je geen uitdaging meer vindt in je werk, doe je alles op automatische piloot en haal je ook geen voldoening meer uit je werk. En dat is niet de bedoeling.

Wat kan helpen? Dagelijkse doelen opstellen. Het zorgt voor uitdaging, motivatie en plezier. Sowieso het proberen waard. Het kan met een app zoals Wunderlist of Any.do, of simpelweg op papier!

4. First things first

En dan bedoelen we vooral de minder leuke dingen. Doe die eerst, dan kun je ze zo snel mogelijk afvinken. Je begint je dag op die manier productief, en eindigt positief door de laatste uurtjes alleen nog maar leuke dingen te doen. Wedden dat je terug veel meer plezier haalt uit je job?

(dt/em) - Bron: MAN MAN 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook