Gezondheid
Vorige

1 van 702

Volgende
Volgend artikel:

Wat doet werkdruk met je lichaam?

3 manieren om meer te bewegen op de werkvloer

Steeds vaker wordt er bij het inrichten van kantoren rekening gehouden met ergonomie en de mogelijkheid om actief te bewegen. Mensen met een kantoorbaan brengen nu eenmaal het grootste gedeelte van de week zittend door achter een bureau.

Weinig beweging heeft een slechte invloed op de gezondheid van werknemers en zorgt voor verschillende gezondheidsklachten. Dit kan worden voorkomen door meer te bewegen tijdens de werktijd en je kantoorinrichting hier op aan te passen.

Onderzoek toont aan dat het stimuleren van beweging tijdens werktijd sociaal bewustzijn creëert over het belang van het actief bewegen en de bijdrage aan fysieke betrokkenheid in de kantoorruimte. Daarom: hieronder 3 manieren om meer beweging op kantoor te stuimuleren.

1. Het zit-sta bureau

Het zit-sta bureau zie je tegenwoordig in bijna elke kantoorruimte en is door de jaren heen onwijs populair geworden. Met dit bureau kun je gedurende de werkdag je werkhouding aanpassen. Doordat dit bureau in hoogte verstelbaar is, kun je variëren tussen staand en zittend werken.

Voordelen van een zit-sta bureau is dat deze je stimuleert om meer te bewegen en je zo meer calorieën verbrandt dan wanneer je de hele dag zit. Bovendien zorgt staand werken voor een betere doorbloeding van je lichaam en is het goed voor je rug-, buik- en beenspieren. Kanttekening is wel: let op dat je een goede houding aanneemt wanneer je ervoor kiest om staand te werken. Het aannemen van een verkeerde werkhouding kan zorgen voor rug- en nekklachten.

2. De stuiterbal

Deze wordt ook wel de stabiliteitsbal genoemd. Wil jij liever bewegen in plaats van afwisselen tussen staand en zittend werken? Dan raden wij je aan om je bureaustoel eens te vervangen voor een stabiliteitsbal. Dat is een opblaasbare bal van zacht PVC, die je tevens kan gebruiken tijdens het sporten.

Als je gebruik maakt van de stabiliteitsbal beweeg je niet alleen constant je ledematen en spieren, maar train je ook nog eens je rug- en buikspieren, wat automatisch zorgt voor een betere houding. Het grootste voordeel van de stabiliteitsbal is dat je continue je spieren gebruikt en deze bewegingen zorgen ervoor dat zuurstof beter wordt opgenomen in je bloed. Hierdoor verhoogd je ijzergehalte en voel je je fitter.

3. De fietstrainer voor op kantoor

Wil je liever zittend werken, maar wel bewegen? Kies dan voor een compacte fietstrainer voor op je kantoor. Deze fietstrainer lijkt op een hometrainer en telt ook 2 pedalen. Hierdoor kun je zittend achter je bureau fietsen en beweeg je continu tijdens het werken, zonder afgeleid te worden.

De fietstrainer is erg compact, waardoor je hem eenvoudig aan de kant kunt zetten als je even op een ‘normale’ bureaustoel wilt zitten. Bovendien kun je de fietstrainer zowel in snelheid als moeilijkheidsgraad aanpassen, waardoor deze voor iedereen geschikt is.

(tk/kv) - Bron: SKEPP

Een bedrijf als SKEPP kan je helpen bij de juiste kantoorinrichting, maar ook bij het vinden van een geschikte kantoorruimte in Antwerpen. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem gerust contact op, zodat de designers van SKEPP hulp kunnen bieden.

15 januari 2020
Anderen bekeken ook