Collega's
Vorige

1 van 462

Volgende

1 op 5 vertelt geheimen liever aan collega dan aan partner

Het vertrouwen in collega’s kan érg groot zijn, zo blijkt uit een rondvraag bij drieduizend werkende Britten. Een op de vijf werknemers zou zijn geheimen nog eerder aan een collega vertellen dan aan de eigen partner.
#

22 procent van de drieduizend bevraagden zegt meer toegewijd te zijn aan bepaalde collega’s dan aan de eigen wederhelft. Bijna een kwart geeft aan dagelijks beter overweg te kunnen met collega’s dan met de partner.

Collega’s vs. partner

Van de mannen beweert een op de tien liever op vakantie te vertrekken met vrienden dan met de eigen vrouw of vriendin. En gemiddeld blijken collega’s maar liefst vijf geheimen van elkaar te kennen waar de partners niets over weten.

De helft van de bevraagden is ’s avonds te moe om nog een fatsoenlijke conversatie te hebben met de eigen gezinsleden. Een op drie werknemers neemt wel eens een collega in vertrouwen wanneer hij of zij thuis relationele problemen heeft.

Dertig procent ziet de meerderheid van zijn collega’s als ‘echte vrienden’. Een op de tien gaat iedere vrijdag na het werk nog iets drinken met collega’s en nog eens een op de tien nodigt regelmatig collega's thuis uit.

Werkplezier

Twintig procent van de bevraagden geeft aan dat zijn partner door al deze sociale activiteiten ook bevriend is geraakt met zijn collega’s. 64 procent zegt dat vooral collega’s in belangrijke mate verantwoordelijk zijn voor het werkplezier.

De poll, waaraan zo’n 3000 werkende Britten deelnamen, werd georganiseerd door StinkyInk.com, een webshop voor printerinkt.

(mo)

5 juli 2011
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook