Swaffelende baas betaalt slachtoffer 95 miljoen dollar

Swaffelen

95 miljoen dollar, of zowat 65,8 miljoen euro: dat bedrag ontvangt een Amerikaanse vrouw uit St. Louis na een extreem geval van seksuele intimidatie op het werk.

De manager die de nu 24-jarige Ashley Alford maandenlang belaagde, werd door de rechtbank veroordeeld tot het betalen van een enorme schadevergoeding, de hoogste die ooit is uitgekeerd aan een slachtoffer van seksuele intimidatie op het werk.

Swaffelaar

Richard Moore, manager bij de meubelketen Aaron’s Inc., had het dan ook erg bont gemaakt. In 2005 gaf hij zijn werkneemster al ongepaste bijnamen. Hij maakte zich ook schuldig aan handtastelijkheden.

Een jaar later ging Moore nog een stap verder. Zo kwam hij een voorraadkamer binnen waar Alford aan de slag was, en begon hij met zijn penis op haar hoofd te slaan (wat ook wel ‘swaffelen’ wordt genoemd).

Daarnaast verplichtte hij de jonge vrouw om haar shirt op te tillen, waarna hij volgens de NY Daily News op haar buik ejaculeerde.

Schadevergoeding

Het bedrijf ontkende alle betrokkenheid, maar de vrouw sleepte hen in 2008 toch voor de rechter en kreeg gelijk. Haar voormalige werkgever moet haar nu 95 miljoen dollar, oftewel 65,8 miljoen euro betalen.

(mo)   

Meer info over Bazen , Liefde en seks , Ongewenst gedrag

16/06/2011