NIEUW: Solliciteren via computerspel

Het Franse postbedrijf La Poste zal binnenkort beginnen met het testen van sollicitanten met behulp van een computerspel. Dat moet verhinderen dat werknemers kort na hun aanstelling toch niet geschikt blijken.

2 december 2010

Delen

gamer

Dankzij het computerspel wil La Poste ongeschikte kandidaten tijdig opsporen. Dat schrijft de Franse nieuwssite FocusRH. Het Franse postbedrijf vindt dat het momenteel te veel moet investeren in nieuw personeel dat toch niet geschikt blijkt.

Gezocht: de ideale postbode

Eén op de vier Franse postbodes wordt vandaag de dag al tijdens zijn opleiding of proefperiode ontslagen. De postbodes blijken vaak onvoldoende stipt, leven niet gezond, slapen te weinig en beschikken over slechte mondelinge vaardigheden.

Het nieuwe computerspel moet de toekomstige postbodes testen op de nodige kwaliteiten. In de game speelt de kandidaat een postbode tijdens de eerste week van zijn opleiding. Hij wordt daarbij met verschillende situaties en vraagstukken geconfronteerd.

“Deze game is een eerste filter in de verwerking van sollicitaties. Het spel moet ervoor zorgen dat kandidaten beter begrijpen wat men van hen zal verwachten”, aldus Pascal Picault, directeur van CFA, het trainingscentrum waarmee La Poste werkt.

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.