Gelukkig op je werk in 7 stappen

Het grootste deel van de dag brengen we op ons werk door. Omdat je je geluk – ook op het werk – grotendeels in eigen handen hebt, krijg je van ons 7 handige tips cadeau. Omdat wij van glimlachende en gelukkige werknemers houden ...

17 april 2012

Delen

happy @ work

Zo word je gelukkig op het werk:

1. Praat met je collega’s

Komen jij en je collega’s goed overeen? Dan zal er heus wel gebabbeld worden. Maar ook al zullen je collega’s nooit je beste vrienden zijn of worden, toch is het belangrijk om te (blijven) communiceren. Over het werk, maar evengoed over koetjes en kalfjes. Wie de hele dag op zichzelf is aangewezen en nooit de moeite neemt om even een praatje te maken, zal zich sowieso eenzaam en alleen voelen. Wedden dat je je vroeg of laat toch verbonden zal voelen met iemand als je de moeite neemt om hem/haar te leren kennen?

2. Vraag opslag

Wie niet waagt, niet wint. En ja, een behoorlijk loon naar werk is belangrijk voor je geluk, ook al durf je beweren van niet. Iedereen wil toch beloond worden voor zijn of haar prestaties? Of doe jij het echt alleen maar voor de mooie ogen van je baas? Trek je stoute schoenen aan en informeer naar een eventuele loonsverhoging als je vindt dat deze verdiend is.

3. Sta open voor complimentjes

De meeste mensen vinden dat ze meer complimentjes verdienen. Nochtans schuilen deze soms in kleine hoekjes: een bedanking van je collega, een schouderklopje van je baas … Het komt erop aan om elke waardering - hoe klein ook - op te pikken en te interpreteren als een compliment. Men kan je toch niet elke dag tot ‘Werknemer van de Maand’ uitroepen?

4. Grijp je kansen

Wil je graag hogerop? Is een mooie carrière belangrijk voor je? Grijp dan elke kans die je krijgt om jezelf te tonen en bewijzen. Zelfs als een project niet helemaal loopt zoals gehoopt, of je grijpt naast een opportuniteit, dan nog zal je enthousiasme zijn vruchten afwerpen. Een gemotiveerd iemand komt nu eenmaal altijd positief over bij een werkgever.

5. Wees onbevooroordeeld

Je wordt niet graag in een hokje geduwd of beoordeeld op basis van oppervlakkige vooroordelen? Wees dan de eerste om zonder vooroordelen te spreken of handelen. Een marketing manager, secretaresse, magazijnier, CEO of poetsvrouw … iedereen is gelijk!

6. Richt je werkplek in

Zoals we al vertelden: we spenderen het meeste tijd van de dag op kantoor. Je kan je werkplek dus best zo gezellig mogelijk inrichten (met wat foto’s van thuis, een leuk muziekje op de achtergrond, een plant …) om de sfeer zo aangenaam en ontspannen mogelijk te maken. Je zal zien, je gaat vanzelf beter werk afleveren.

7. Investeer

Bovenstaande stappen verlopen niet zomaar vanzelf, voor de ene moet je al iets meer moeite doen dan voor de andere. Echter: slechts wie zaait, zal later kunnen oogsten. Doe een beetje moeite, je zal zien dat het mooie dingen kan opleveren.

(kv) – Bron: Inc.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.