Gezondheid Vorige

1 van 614

Volgende

Zwaarlijvige vrouwen verdienen meer

Hoewel zwaarlijvige mensen vaak het mikpunt zijn van discriminatie, is dit niet het geval wat hun loon betreft. Dat blijkt uit onderzoek van Dr. Heather Brown, van de University of Aberdeen.

27 september 2011

Delen

Zwaarlijvig

Alleenstaand én zwaarlijvig? Vele vrouwen zouden er triest van worden. Toch mogen ze deze keer in hun handen wrijven: net als bij zwaarlijvige gehuwde mannen is hun loon evenredig met hun BMI (Body Mass Index). Hoe zwaarder ze zijn, hoe meer ze verdienen.

Niks dan voordelen

Hoe komt het dat gehuwde mannen meer verdienen? Getrouwd zijn geeft hen heel wat voordelen. Zwaarlijvige getrouwde mannen verdienen meer omdat ze harder werken. Dit laatste doen ze om hun fysieke onaantrekkelijkheid te compenseren bij hun vrouw.

Zwaarlijvige vrouwen hebben het dan weer heel wat moeilijker op de arbeidsmarkt. Toch zien ze dit niet vertaald in hun loon. Aangezien ze weten dat ze lang alleen zullen blijven, proberen ze zich op hun werk te storten. Hierdoor kunnen ze dezelfde levensstandaard behouden als wanneer ze getrouwd zouden zijn en twee inkomens zouden hebben.

Het kan ook anders …

Omgekeerd is de conclusie dan weer minder gunstig: het gewicht van alleenstaande zwaarlijvige mannen en alleenstaande getrouwde vrouwen speelt in hun nadeel.

Dik, dun, getrouwd of niet getrouwd: denk dus goed na voor je op de weegschaal gaat staan of die ring om je vinger schuift!

(mw) – Bron: Express.be / Bigthink.com  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?