'Zorgzame Buurt is win-win voor klanten én medewerkers'

Dirk Bervoets
"De voornaamste meerwaarde is het totale zorgaanbod op maat over de verschillende zorgschakels heen." (Dirk Bervoets, manager Zorgzame Buurt)
Met het concept ‘Zorgzame Buurt’ biedt Zorgbedrijf Antwerpen de beste aangepaste, geïntegreerde totaaloplossing aan, voor én in samenspraak met de klant.

Dirk Bervoets, manager Zorgzame Buurt, verduidelijkt: “Met ons ruim aanbod - dienstencentra, thuisdiensten, serviceflats en woonzorgcentra - hebben we alles in huis om klanten te helpen, wat ook hun zorgvraag is. Ook wanneer die verandert in de loop der tijd. We helpen onze klanten zo goed én zo lokaal mogelijk. Het dienstencentrum is het centraal knooppunt van plezier en ontspanning met een ruim aanbod: van een lekkere driegangenmaaltijd over een aantrekkelijk cultureel aanbod tot een reis naar Barcelona. De klant vindt er alles onder één dak en we kunnen hem ook doorverwijzen indien nodig.”

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een Zorgzame Buurt voor de klant? Dirk Bervoets: “De voornaamste meerwaarde is het totale zorgaanbod op maat over de verschillende zorgschakels heen. Deze aanpak wordt fel gesmaakt omdat één manager met zijn team een hele buurt kan bedienen en de beste oplossing uitzoekt. Eenvoudig en gemakkelijk voor de klant want hij heeft een enkel aanspreekpunt voor al zijn vragen.”

Functies combineren

Ook voor (potentiële) medewerkers biedt werken in een Zorgzame Buurt een mooi alternatief. “Het belangrijkste verschil met ‘klassieke’ zorginstellingen is dat wij ook combi-functies mogelijk maken. Een zorgkundige kan zowel actief zijn bij klanten thuis als in een woonzorgcentrum. Bovendien geeft deze aanpak opportuniteiten op het vlak van doorgroeien, zo kan een poetshulp mits de nodige motivatie op termijn eventueel aan de slag als zorgkundige. Of een zorgkundige kan doorgroeien naar de functie van verpleegkundige na het volgen van de nodige bijscholing. Dat is een extra troef om aan de slag te gaan in een ‘Zorgzame Buurt.’”

(wv) 

Interesse om te werken bij Zorgbedrijf Antwerpen? Kijk dan op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/vacatures 

18 juli 2016

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook