Ontspanning
Vorige

1 van 513

Volgende
Volgend artikel:

15 tips voor een minder druk leven

Zes 1-minuut routines die je dag een superstart geven

Geen vroege vogel? Dan druk je de snoozeknop ongetwijfeld maar al te graag in. En toch is het beter om meteen uit bed te springen en de dag goed te starten. Een ochtendroutine kan je daarbij helpen, en het goede nieuws: het hoeft géén uren te duren.

1. Hydrateer

Bijna iedereen doet het: snoozen tot het echt dringend tijd wordt om op te staan en te vertrekken. Maar wist je dat je je lichaam zo alleen maar in de war brengt? Dus snoozen is eigenlijk echt geen goed idee. When you snooze, you lose! Wat kun je doen? Meteen na je eerste alarmsignaal een koud glas water drinken om jezelf te hydrateren. En opstaan. Dat bed uit! Wedden dat je je meteen fris en monter voelt?

2. Mindfulness

Mindfulness hoeft niet zweverig te zijn, of een uur lang te duren. Nee, met de ‘4-7-8’ ademhalingsoefening kom je al een heel eind. En moeilijk is het alles behalve. Wat moet je doen?

  • Adem uit, alsof je een verjaardagskaarsje wilt uitblazen.
  • Adem vier seconden lang in door de neus.
  • Hou je adem in voor zeven seconden.
  • En adem weer uit gedurende acht seconden.

Herhaal minstens drie keer. Dat kan terwijl je rechtop in bed zit, maar evengoed aan de ontbijttafel, in de auto of op het werk.

3. Mantra’s

Of je grote droom herhalen en voor ogen houden. Als je net wakker bent, dan is dat het perfecte moment om geweldig ambitieus te zijn en je te concentreren op datgene dat je ooit hoopt te bereiken. En dat voor een hele minuut lang. Het geeft je heel wat meer zelfvertrouwen om aan je dag te beginnen.

4. Visualiseer je perfecte dag

Een tip van olympische atleten: probeer enkele belangrijke gebeurtenissen van de komende dag visueel voor te stellen. Dat kan het sluiten van een deal zijn, een rapport afwerken, een presentatie geven voor een bomvolle zaal. Visualiseren helpt de hersenen te stimuleren om op dezelfde plaats even succesvol te zijn. Kortom: de kans is groter dat het ook écht een succes wordt.

5. Drie dankbare dingen

Als je dankbaar bent, ben je gelukkig. Simpeler kan niet. Uit een studie van de University of Manchester blijkt dat mensen die elke dag drie dingen opschrijven waarvoor ze dankbaar zijn, beter slapen en zich veel vaker fris en monter voelen. Dus… neem een minuut de tijd om drie dingen op te schrijven waarvoor je dankbaar bent in het leven. Je wordt niet alleen gelukkiger, maar je gaat na verloop van tijd ook minder leuke dingen beter kunnen relativeren.

6. Dag cafeïne, hallo beweging

Bewegen is niet alleen gezond, maar het geeft ook tonnen energie. In een onderzoek aan de universiteit van Stanford verving iemand dertig dagen lang koffie door een workout van amper dertig seconden. Het resultaat? Meer energie en een betere concentratie. Je kunt bijvoorbeeld een aantal push-ups of sit-ups doen, maar evengoed het hoekje om wandelen of touwtjespringen.

(dt/em) - Bron: The Muse

2 september 2019
Anderen bekeken ook