Thuiswerken
Vorige

1 van 221

Volgende

Werknemer werkt het liefst op kantoor

Nu thuiswerken steeds vaker tot de mogelijkheden behoort, blijkt dat 72 procent van de werknemers nog steeds het liefst op kantoor werkt. Dit blijkt uit een internationale studie van onderzoeksbureau CoreNet Global, in samenwerking met Steelcase, een bedrijf dat kantoormeubelen produceert.
#

Hoewel thuiswerkers geen tijd verliezen aan de files en hierdoor langer kunnen slapen, kiest 72 procent ervoor om op kantoor te werken. Nochtans willen steeds meer bedrijven een goed evenwicht bieden dus werk en privé.

Contact met collega’s

Als het van de bedrijven afhangt, mogen hun medewerkers thuiswerken. Dit geeft hen de kans om te besparen op kantoorruimtes. Toch is dit niet steeds wat de werknemer zelf in gedachten heeft. Zij hebben zo hun redenen waarom ze liever elke dag op kantoor vertoeven.

40 procent vindt dat je op kantoor een betere toegang hebt tot alle technologieën en netwerken. Ook het contact met de collega’s en baas is voor de meerderheid van de werknemers een reden om liever op kantoor te werken.

Bovendien wordt de grens tussen werk en privé steeds kleiner als je aan thuiswerken doet, dit blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Toronto bij 1042 werknemers.

(mw) – Bron: express.be 

3 november 2011
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook