Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 1075

Volgende
Volgend artikel:

Bijna 4 op de 10 wil weg uit huidige job

Werknemer verkiest droomjob boven hoog loon

Iedereen heeft wel een eigen beeld van wat zijn droombaan inhoudt. Volgens online recruteerder Staffbay.com staat geld hierin echter niet centraal. Bijna 8 op 10 werknemers heeft liever een droomjob waarbij hij jaarlijks slechts 24.000 euro verdient dan een job die hij niet graag doet maar waarbij hij wel 120.000 euro uitgekeerd wordt.
#

Verder valt uit het onderzoek ook af te leiden dat 78 procent van de Britse werknemers een percentage van hun loon wil afgeven in ruil voor het kunnen uitoefenen van zijn of haar droomfunctie. Hieruit kunnen we besluiten dat de tevredenheid over de tewerkstelling voor werknemers belangrijker is dan financiële vergoedingen.

Mannen vs. vrouwen

Mannen lijken bovendien sneller bereid om een job te aanvaarden die ze minder graag doen, dan vrouwen. Zo is 30 procent van de mannen bereid om voor een vergoeding van 120.000 euro een job uit te oefenen die ze verafschuwen. Bij vrouwen bedraagt dit percentage slechts 13 procent.

Beter presteren

Tony Wilmot van Staffbay.com vindt het geruststellend dat, ondanks de economische malaise, werknemers een baan verkiezen die ze graag doen, tegenover financiële beloningen. Want werknemers die zich tevreden voelen in hun job zijn doorgaans gemotiveerder dan mensen die zich ongelukkig voelen in hun functie. Bovendien zullen zij beter presteren.

Tot slot is het voor Wilmot geen verrassing dat mannen sneller geneigd zijn een goedbetaalde job aan te nemen die ze niet graag doen. De reden hiervoor is dat mannen doorgaans nog altijd de traditionele broodwinners zijn en onder grotere financiële druk staan.

(jn) – Bron: Express.be 

5 januari 2012
Anderen bekeken ook