Studentenjob
Vorige

1 van 74

Volgende

Madonna en Julia Roberts: wat was hun job vóór ze beroemd werden?

3 januari 2012
Droom jij ook van een carrière in de spotlights? Er is nog hoop. Ook Gwen Stefani, Julia Roberts en Tom Hanks zijn ooit onderaan de ladder begonnen. Waarmee verdienden zij hun eerste loon?

Madonna

Madonna Louise Veronica Ciccone werkte ooit als verkoopster bij Dunkin’Donuts op Times Square. Ze werd er echter ontslagen nadat ze enkele klanten had bespoten met donutgelei!

Gwen Stefani

Gwen Stefani

Als studente aan de middelbare school droomde Gwen Stefani ervan om rijk te worden. En ook nu nog blijft ze in de ban van de rijkdom, blijkt uit het nummer ‘If I was a rich girl’. Dat ze jaren later haar job als barmeisje zou inruilen voor een internationale zangcarrière wist Stefani in de middelbare school waarschijnlijk nog niet. Maar het barmeisje van weleer heeft dankzij de muziekgroep No Doubt haar droom kunnen waarmaken. En wees maar zeker dat die droom is uitgekomen, want Stefani is inderdaad een 'rich girl'.

Tom Hanks

Tom Hanks

Net als veel van zijn collega-acteurs is ook Tom Hanks ooit als verkoper begonnen. In het Oakland Coliseum in California werkte hij als popcorn- en notenverkoper. Toen hij het daar allemaal wel gezien had, kon hij aan de slag als piccolo in een hotel waar hij de tassen van sterren moest dragen.

Julia Roberts

Julia Roberts

Hoewel ze als actrice al menig mannenharten heeft doen smelten met haar stralende glimlach, hopen wij dat ze niet hetzelfde effect heeft op ijscrème. Als jobstudent verdiende Julia Roberts immers haar zakgeld met … het scheppen van ijs!

Nicolas Cage

Nicolas Cage

Tweede keer, goede keer? Toen Nicolas Cage een eerste poging waagde om acteur te worden in de film ‘Fast Times at Ridgemont’ (1982), werd zijn rol eruit geknipt. In ruil mocht hij aan de slag als … popcornverkoper.

Eva Mendes

Eva Mendes

Deze bloedmooie actrice uit ondermeer ‘2 Fast, 2 Furious’ verdiende haar strepen niet enkel door haar acteertalent. Als studente kluste ze bij als hotdogverkoopster in een winkelcentrum.

Mariah Carey

Mariah Carey

Dat Mariah Carey niet alleen een diva is, maar er zich ook naar gedraagt, daar schrikt niemand van. En blijkbaar zou ze ook als studente geen makkelijke tante geweest zijn. Haar attitude zou haar meerdere jobs gekost hebben. Zo is ze ooit ontslagen als serveerster en werd ze bedankt voor bewezen diensten in een kapsalon. Haar taak? Het zopas afgeknipte haar opvegen.

(mw) – Bron: Nydailynews.com, mtv.com  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook