Jennifer Aniston en Brad Pitt: hun job vóór ze beroemd werden?

13 mei 2014
Ze hebben van hun hobby hun beroep kunnen maken én verdienen daar nog eens bakken geld mee. Toch moesten ook zij ooit als verkoper of kuisvrouw beginnen. Wat deden Jennifer Aniston, Whoopi Goldberg en andere Hollywoodsterren vóórdat ze beroemd werden?

Jennifer Aniston

Hoewel ze meerdere awards won voor haar rol als Rachel in de televisieserie ‘Friends’ en rollen kon bemachtigen in films als ‘Horrible bosses’ en ‘Bruce Almighty’, verdiende Aniston ooit haar geld met … het kuisen van toiletten.

Brad Pitt

Brad Pitt

Geprezen als een van de mooiste Hollywoodacteurs, hees hij zich vroeger op regelmatige tijdstippen in een kippenkostuum. Als kip deelde hij flyers uit aan voorbijgangers voor het restaurant El Pollo Loco op Sunset Boulevard.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey

Tot voor kort was Oprah Winfrey de koningin van de talkshows en een van de rijkste sterren. Toch zette ze een tijdje geleden een punt achter ‘The Oprah Winfrey Show’. De 315 miljoen dollar die ze -mede door de talkshow- jaarlijks verdiende, staat hoogstwaarschijnlijk in schril contrast met het loon dat ze als tiener kreeg bij de plaatselijke supermarkt, waar het bovendien strikt verboden was om met de klanten te praten.

Queen Latifah

Queen Latifah

Dana Owens, beter gekend als Queen Latifah, verdiende als vijftienjarige de kost als verkoopster in fastfoodketen ‘Burger King’. Naast drank en hamburgers verkopen, moest ze ook de toiletten kuisen voor een minimumloon. Van hamburgerverkoopster tot zangeres, rapper en actrice in films als ‘Hairspray’, ‘Bringing down the house’, en ‘Beauty Shop’: Kameleon Latifah heeft het allemaal eens geprobeerd!

Ty Pennington

Ty Pennington

Momenteel maakt Ty Pennington als presentator van ‘Extreme Makeover: Home Edition’ Amerikaanse gezinnen gelukkig met zijn programma. Nu hij 47 jaar is, mag hij zowel zijn job als presentator als die van model uitoefenen. Toch was het ooit anders. Als kind nam hij het niet zo nauw met de wet op de kinderarbeid: als achtjarige ging hij immers in een drukkerij aan de slag.

Elizabeth Banks

Elizabeth Banks

Voor ze als actrice aan de slag kon in ondermeer 'The Hunger Games' en 'Walk Of Shame' probeerde Elizabeth Banks de eindjes aan elkaar te knopen als kamermeisje. In een lokale bed & breakfast poetste ze de kamers van de gasten en ruimde ze hun rommel op. En naar verluidt kunnen sommige mensen serieus wat rommel maken, als we Elizabeth mogen geloven.

Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg is zo'n actrice bij wie het lijkt alsof ze voor het grote scherm geboren is. Naast haar acteerprestaties in onder andere ‘Sister Act’, is Goldberg comedienne, moderator in een talkshow, singer-songwriter en maakt ze zich nuttig als politiek activiste. Nochtans was niet alles wat ze deed ooit even glamoureus. Zo bracht Goldberg ooit make-up aan bij dode mensen voordat zij begraven werden.

(mw) – Bron: aol.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14757 andere jobs