Carrière maken? Verander van naam

Wie zijn Arthur Blanckaert, Katrien Verbeeck en Fabienne Demal? Als we even googlen, blijkt dat het om Will Tura, Kate Ryan en Axelle Red gaat. Deze drie bekende Belgische artiesten lieten hun naam veranderen om succesvoller te klinken. En ook in Amerika doen ze het hen na. Kijk maar naar Lady Gaga en Katy Perry.
#

Stefani Germanotta wordt … Lady Gaga

Als studente begon Stefani Germanotta, samen met enkele medestudenten, een rockgroepje: The Stefani Germanotta Band. Tijdens een van hun optredens werd de band ontdekt door een Amerikaanse producer. Deze was echter niet op zoek naar een nieuwe band, maar naar een unieke en opvallende zangeres voor een nieuw zangproject. Stefani stapte mee in het project en kreeg de internationale artiestennaam Lady Gaga, naar het nummer ‘Radio Ga Ga’ van Queen.

Stacy Ann Ferguson wordt … Fergie van The Black Eyed Peas

Stacy Ann Ferguson maakte vroeger deel uit van de meisjesgroep ‘Wild Orchid’. De groep stond in de Billboard Charts en mocht het voorprogramma van Cher doen. Toch kwam er een einde aan de samenwerking met Ferguson na onderlinge problemen. Voor Ferguson betekende dit echter geen terugkeer naar de anonimiteit, want toen The Black Eyed Peas (The B.E.P) aan hun derde album begonnen, nodigden Will.i.am & co haar uit om een stemtest te doen voor het nummer ‘Shut Up’. Het klikte en Stacy maakte – voortaan als Fergie (afkorting van haar familienaam) – deel uit van The B.E.P.!

Katheryn Hudson wordt … Katy Perry

Katy Hudson is de dochter van christelijke ouders. Ze groeide op met gospelmuziek en zong als klein meisje in het kerkkoor. Op vijftienjarige leeftijd werd ze ontdekt door enkele rockartiesten. Iets later bracht ze onder de naam ‘Katy Hudson’ een gospelalbum uit. Zonder succes …

Omdat 'Katy Hudson' te fel leek op de naam van actrice Kate Hudson, veranderde ze enige tijd later haar naam. Ze koos voor de meisjesnaam van haar moeder en begon carrière te maken als Katy Perry.

David Jones wordt … David Bowie

De eerste liefde van David Jones was de saxofoon. In de jaren zestig trad hij op als zanger en saxofonist in verschillende bandjes. Na heel wat zijstraatjes te hebben bewandeld en heel wat pseudoniemen te hebben aangenomen (Ziggy Stardust is er één van), koos hij dan toch voor een solocarrière. Zijn familienaam Jones werd verbannen omdat er al een Davy Jones van The Monkees was. Daarom koos hij voor de artiestennaam David Bowie, naar Jim Bowie die kolonel was van het Texaanse leger tijdens de onafhankelijkheidsoorlog tegen de Mexicanen én de broer was van de uitvinder van het Bowie-mes.

Lady Gaga in jongere jaren ... aan het werk als Stefani Germanotta

 

En jij, voor welke artiestennaam zou jij kiezen?

(mw) – Bron: businessinsider.com 

2 november 2011

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook