Ontslagen worden
Vorige

1 van 192

Volgende

Wat is sollicitatieverlof?

Tijdens je opzegtermijn kan je vrijaf nemen om een nieuwe job te zoeken. Het maakt niet uit of je zelf je ontslag gegeven hebt of dat je werkgever een einde gemaakt heeft aan de arbeidsovereenkomst.
#

Ook om sollicitatiebrieven te schrijven

Je moet niet per se een sollicitatiegesprek hebben om sollicitatieverlof te krijgen. Je mag het verlof ook gebruiken om sollicitatiebrieven te schrijven, je cv op te stellen, je te informeren of selectieproeven af te leggen.

Volledig loon

Tijdens dit zogenaamde sollicitatieverlof behoud je je normaal loon.

Hoeveel vrijaf je mag nemen, hangt af van de duur van de opzeggingstermijn, of je outplacementbegeleiding geniet en of je voltijds of deeltijds werkt.

“Je mag tijdens de laatste 26 weken van je opzeggingstermijn maximaal 1 arbeidsdag per week gebruikmaken van je recht op sollicitatieverlof."

“Voordien mag je slechts een halve dag per week afwezig blijven, maar als je outplacementbegeleiding geniet, mag je ook dan al 1 dag per week van het werk afwezig blijven. Wanneer het sollicitatieverlof 1 dag per week bedraagt, kan je het opnemen in 2 halve dagen. Wanneer je deeltijds bent tewerkgesteld, heb je eveneens recht op sollicitatieverlof, maar dan in verhouding tot de duur van je arbeidsprestaties.”

10 september 2015
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook