Terug naar overzicht
Vorige

74 van 82

Volgende
Volgend artikel:

SAP consultant

Wat doet en verdient een magazijnier?

Als magazijnier speel je een cruciale rol in het efficiënte beheer van goederen binnen een organisatie. Wat houdt deze functie concreet in? Welke studies heb je vooraf nodig? Welke vaardigheden zijn belangrijk? Hoe en waarin kan je je als magazijnier specialiseren? En welk loon verdien je? Een overzicht...
het beroep van magazijnier

Wat doet
een magazijnier?

Een magazijnier is verantwoordelijk voor de organisatie en het beheer van goederen in een magazijnomgeving. Deze professional houdt zich bezig met het ontvangen, opslaan, ordenen en verzenden van producten of materialen. 

Magazijniers zorgen ervoor dat goederen op de juiste plaats worden opgeslagen, beheren de voorraadniveaus, verwerken bestellingen en verzenden de goederen naar de juiste bestemmingen. Daarnaast voeren ze vaak ook controles en inventarisaties uit om de voorraadnauwkeurigheid te waarborgen.

Een job voor jou? Bekijk het actuele vacatureaanbod voor (m/v) magazijniers
#

Wat moet een magazijnier
gestudeerd hebben?

Voor de functie van magazijnier is doorgaans geen specifieke studie vereist. Een middelbaar diploma kan volstaan, maar sommige werkgevers geven de voorkeur aan kandidaten met een opleiding in logistiek, supply chain management of een gerelateerd vakgebied. 

In België zijn er verschillende opleidingen beschikbaar, zoals logistiek assistent, logistiek medewerker of magazijnmedewerker. Deze opleidingen bieden een goede basis voor een loopbaan als magazijnier en leren de nodige vaardigheden en kennis aan.

illustration-books

Hoe word je
een magazijnier?

Om een magazijnier te worden, is het belangrijk om ervaring op te bouwen in magazijn- of logistieke omgevingen. Veel magazijniers beginnen hun carrière in een instapfunctie, zoals orderpicker, inpakker of heftruckchauffeur. Door te werken in deze rollen kunnen ze waardevolle kennis en ervaring opdoen op het gebied van magazijnbeheer en logistiek. 

Daarnaast kunnen aanvullende certificeringen, zoals een heftruckcertificaat, een voordeel zijn bij het solliciteren naar magazijnierfuncties.


Job-alert: jobs op maat in je mail. 3 kliks en klaar
illustration

1393 vacatures beschikbaar voor magazijnier

Job alert via e-mail:

Uit
Aan

Welke vaardigheden
moet een magazijnier hebben?

Als magazijnier moet je beschikken over een breed scala aan vaardigheden om succesvol te kunnen zijn in deze functie. Enkele belangrijke vaardigheden zijn:
Een magazijnier moet in staat zijn om goederen efficiënt te organiseren en te ordenen in het magazijn, zodat ze gemakkelijk teruggevonden kunnen worden wanneer ze nodig zijn.
Het is essentieel dat een magazijnier nauwkeurig werkt bij het ontvangen, verzenden en inventariseren van goederen om fouten en voorraadtekorten te voorkomen.
Magazijniers moeten kunnen werken met verschillende technologieën en apparatuur, zoals barcodescanners, heftrucks en voorraadbeheersystemen.
Deze functie kan fysiek veeleisend zijn, waarbij regelmatig tillen, dragen en verplaatsen van zware goederen vereist is. Daarom is een goede fysieke conditie belangrijk.
Magazijniers werken vaak samen met collega's en andere afdelingen binnen de organisatie, dus goede communicatie- en samenwerkingsvaardigheden zijn essentieel.

Welke specialisaties zijn er mogelijk
binnen de functie en het beroep van magazijnier?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van specialisaties binnen het vakgebied van een magazijnier. Afhankelijk van je interesses en vaardigheden, kun je je als magazijnier verder specialiseren in een bepaald gebied en je carrière daarmee een nieuwe richting geven.
Welke jobs passen bij mijn profiel?
illustration-pad

Hoeveel verdient
een magazijnier?

Het salarisniveau van een magazijnier kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, vaardigheden en werklocatie. Gemiddeld verdient een magazijnier in België tussen de 1.800 euro en 2.400 euro bruto per maand. 

Specialisaties zoals voorraadbeheerder, logistiek planner of magazijncoördinator kunnen leiden tot een hoger salarisniveau vanwege de verantwoordelijkheden en expertise die bij deze functies horen.

Magazijniers met gespecialiseerde kennis en ervaring kunnen bijvoorbeeld ook een hoger loon onderhandelen, vooral als ze werken voor grotere organisaties of in sectoren waar logistiek en supply chain management cruciaal zijn.

Extra

Sowieso geniet een magazijnier bovenop zijn/haar loon meestal ook van extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering en/of groepsverzekering, ecocheques en een woon-werkverkeer vergoeding.

Sommige bedrijven hebben daar bovenop tenslotte een bonussysteem waarbij magazijniers in aanmerking kunnen komen voor prestatiegerelateerde bonussen op basis van individuele of teamdoelstellingen. Alles hangt natuurlijk af van je werkgever en de cao (collectieve arbeidsovereenkomst) die van toepassing is in de sector waar je als magazijnier aan de slag gaat.

Salariskompas: Vergelijk je loon met dat van anderen
Gemiddelde brutosalaris van een magazijnier
2.100 /maand
Minimum €1.800
Maximum €2.400
Mogelijke extralegale voordelen:
  • Maaltijdcheques
  • Hospitalisatieverzekering
  • Ecocheques
  • Vergoeding woon-werkverkeer