Beroepenfiches
Vorige

1 van 166

Volgende

Wat doet een Logistiek Medewerker?

Je bent als logistiek bediende verantwoordelijk voor de volledige coördinatie en organisatie van logistieke opdrachten. Dit houdt in het opmaken van transportdossiers en vrachtdocumenten, het inplannen van transporten en het verzorgen van contacten met leveranciers, klanten en douane. Je zorgt er voor dat alle leveringstijden worden nageleefd en dat de orderverzameling, het lossen en verzendklaar maken zo goed mogelijk verloopt.
#

Logistieke medewerkers hebben wel wat administratieve taken maar je job bestaat voor een groot stuk uit contacten met verschillende mensen. Het is dus belangrijk dat je vlot en diplomatisch kan omgaan met allerlei types mensen en je hen weet te motiveren. Als er één schakel van de ketting hapert, wordt een bestelling misschien niet op tijd geleverd. Je moet in staat zijn zelfstandig te werken en stressbestendig zijn, je moet kunnen omgaan met conflicten en je hebt genoeg doorzettingsvermogen.

Een logistiek assistent is tewerkgesteld in alle afdelingen van de transport- en handelssector. Je hebt wel flexibele werkuren, afhankelijk per opdracht, maar je werkt toch meestal overdag.

Om als logistiek bediende te werken is een bachelordiploma handel, transport en distributie of logistiek vereist. Daarnaast is ervaring in een gelijkaardige functie een enorm pluspunt. Verder is een goede kennis van verschillende talen een absolute must.

Welke taken heeft een logistiek medewerker?

  • Transportschema’s opstellen
  • Afspraken maken met vervoerders
  • Beheren van de inventaris van voorraden
  • Logistieke administratie

Over welke competenties beschikt een goed logistiek medewerker?

  • Klantgericht
  • Stressbestendig
  • Organisatievermogen
  • Probleemoplossende aanpak

Vacatures voor logistiek medewerkers

Bekijk hier alle vacatures voor logistiek medewerkers.


4 oktober 2010

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook